Roberts Otomers, jaunākais luterāņu mācītājs • IR.lv

Roberts Otomers, jaunākais luterāņu mācītājs

5
Roberts vada dievkalpojumus Imantas kultūras centrā un kalpo pansionātā Liepa, kur svētbrīži notiek latviešu un krievu valodā — ar to mācītājam palīdz tulks.
Ieva Alberte

Dīdžejs Robo – tādu amatu internetā piedēvē 27 gadus vecajam mācītājam Robertam Otomeram

Viņš atsmej, ka tā reiz nodēvējuši jaunieši, ar kuriem darbojas labdarības projektā. Dīdžejs viņš ir tikai nometnēs. Muzikāls atklājums pašam esot repera Armanda dziesma 13 atslēgas vārdi. Vārdu dēļ. Jaunākais luterāņu mācītājs Latvijā izklausās progresīvs. Viņa ģimenē aug trīs bērni. 

Skolā Robertu apsmēja. Viņš veidojās sievišķīgs, jo vecāki bija šķīrušies. Pabeidzis 10.klasi, kā ierasts, vasaru pavadīja vasarnīcā Saulkrastos. Kādu dienu kaimiņš uzaicināja līdzi uz nometni. Nonācis tajā, Roberts saprata, ka tā ir kristīgā, taču «es neticēju ne Dievam, ne velnam». Stafetēs, kurās bija jāzina reliģiskas lietas, Roberts zaudēja. Toties kompānija bija laba: nakts vidū viņš ar kaimiņu un meitenēm devās uz vasarnīcu. Skolotāja skraidīja meklēdama. Tomēr tieši nometnē radās apjausma, ka kristīgi var būt arī jaunieši, ne tikai tantiņas ar lakatiņiem galvā. «Skatījos, kā kāda meitene lietū uz visām teltīm klāj lietusplēves. Tāda nesavtība man bija pārsteigums.» Nākamajā vasarā Roberts atgriezās, jau salasījies Bībeli, un stafetē uzvarēja. Kā tagad dzīvo kaimiņš? «Viņš izdarīja pašnāvību.» 

Pabeidzis Rīgas Valsts 1.ģimnāziju, Roberts iestājās ekonomistos. Kad mammai ieminējās, ka vēlas būt mācītājs, viņa ideju neatbalstīja. Dzimtā visi ir ekonomisti. Pēc bakalaura grāda iegūšanas Roberts iestājās Lutera akadēmijā. Mamma viņu atbalstīja, bet matemātikas skolotāja noteica: «Ar tik gudru galvu!» Pamatskolu un vidusskolu Roberts matemātikā beidza uz 10. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu