Izmācīja japāņi • IR.lv

Izmācīja japāņi

6
Gintas Amerikas firma pērn ieguva mazo eksportspējīgo uzņēmumu balvu.
Ieva Puķe

Klientu augstie standarti AMeri direktores seno hobiju – adīšanu – ļāva izkopt tik ekskluzīvā līmenī, ka apgrozījums ik gadu dubultojas 

Pirmoreiz redzu, ka kāds tik rūpīgi iesaiņo sūtīšanai domātu apģērbu. Plānu, caur gredzenu izvelkamu kašmira džemperu kaudzītes, ko no Latvijas uzņēmuma AMeri kurjerpasts nogādās uz boutique veikaliem Vācijā, papes kastēs apņem zīdpapīrs. Ar bumbās saveltu zīdpapīru tiek izoderēti visi iepakojuma stūri, it kā kāds grasītos tran-sportēt paipalu olas, ne audumus. Izgludinātajam adījumam nedrīkst būt pielipusi ne pūciņa, tas kastēs nedrīkst burzīties. «Bezierunu kvalitāte,» – tā 

AMeri īpašniece Ginta Amerika raksturo latviešu veiksmes pamatu pārsātinātajā adījumu tirgū. «10 reizes izārdīsim, līdz būs iegūts rezultāts. Nedrīkst būt neviena šķība vīle!» Ne velti AMeri ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Eksporta un inovācijas balvas 2010 ieguvējs mazo eksportspējīgo uzņēmumu kategorijā. 

Sāka no nulles
Gintas Amerikas veiksmes stāsts ir uzņēmējdarbības klasika – ja gribi taisīt savu biznesu, apsver, vai tev ir kāds hobijs, kas varētu būtu ienesīgs. Ginta ir diplomēta ekonomiste, 10 gadus strādājusi Rīgas domes finanšu departamentā, bet viņas sirdslieta visu mūžu bijusi adīšana. Adījusi mājās, adījusi skolā, universitātes lekcijās, apadījusi sevi, radus un draugus. Redzot, ka bez lielas piepūles un profesionālas izglītības spēj uzburt sarežģītus modeļus, vienmēr domājusi, cik laimīga būtu nodarboties tikai ar to. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu