Urbanovičs var aicināt uz “ārpusparlamentārām aktivitātēm” • IR.lv

Urbanovičs var aicināt uz “ārpusparlamentārām aktivitātēm”

72
Jānis Urbanovičs. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64
Indra Sprance

Intervijā krievu radio SC līderis uzsver vēlmi miermīlīgi panākt vienošanos par koalīciju, pretējā gadījumā pieļauj plānu B

Viens no apvienības “Saskaņas centrs” (SC) premjera amata kandidātiem Jānis Urbanovičs 4.oktobrī intervijā krievu radio “Radio Baltkom” vairākkārt uzsvēra – ja SC pēc vēlēšanu uzvaras nenonāks valdībā, būs jāaicina atbalstītāji iziet ielās un sākt “ārpusparlamentāras un neparlamentāras aktivitātes”.

Krievu valodā notiekošajā radio intervijā Urbanovičam tika pārmesta SC pasivitāte koalīcijas veidošanas sarunās, pazemošanās un gatavība piekāpties visā. Urbanovičs taisnojās par angažētu žurnālistu uzbrukumiem un norādīja, ka pie sirds ņem SC vēlētāju izteikto kritiku, skaidrojot – vispirms par koalīciju jāmēģina vienoties miermīlīgā veidā, bet, ja tas neizdosies, tad SC būtu “morālas tiesības un pat pienākums aicināt savus vēlētājus uz ārpusparlamenta un neparlamentārām aktivitātēm”.

“Pirmkārt, lai iegūtu tiesības un pat pienākumu saukt savus vēlētājus uz ārpusparlamenta aktivitātēm, mums vispirms jāizmanto visas savas zināšanas un pieaugušo ietekmi, kam ir atbalsts ne tikai Latvijā, lai mēģinātu vienoties ar mieru,” intervijā saka Urbanovičs, norādot, ka “izvest ielās cilvēkus ir ļoti viegli, bet pēc tam atsaukt grūti. Tas ir pierādīts.” Tādēļ vispirms jāmēģina darīt visu, lai panāktu vienošanos miermīlīgā veidā, tikai tad, ja neizdotos, “būtu morālas tiesības teikt, ziniet, lai cik par jums balsotu, kaut jūs iegūtu 51%, vienalga parlamentāra izeja jūsu taisnībai nebūtu šajā valstī, tas nozīmē, ka vajag piespiest”.

Intervijas laikā viņš vairākkārt uzsver, ka sarunas vēl turpinās un jādara viss, lai izdotos sarunu ceļā panākt rezultātu. “Pacietieties vēl pāris nedēļu, mēs neesam paši dumjākie sarunu vedēji,” saka Urbanovičs, atkārtoti norādot – ja SC līderi izdarīšot visu un SC tomēr netiks paņemta valdībā, tad būs ne vien pamats, bet arī pienākums aicināt uz ārpusparlamentārām aktivitātēm.

Vaicāts, kādas tās varētu būt, Urbanovičs atbildēja – ja viņš to atklātu, tad viņu aicinātu uz Drošības policiju. Pēc viņa teiktā, šādā gadījumā SC vēlētāji būtu atgrūsti no varas un SC savu vēlētāju aizstāvībai ķertos pie plāna B, kas “mums vienmēr ir gatavs”. Metodes esot pasaulē zināmas, atliek tikai izvēlēties. Kā vienu konkrētu piemēru Urbanovičs minēja Mahatmas Gandija iniciēto neatkarības kustību –  “paralēlās dzīves” radīšanu, ar kuru Indijā tika izspiesti kolonizatori.

Savukārt SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs Ir.lv pauda pārliecību, ka tiks izveidota koalīcija no SC, “Vienotības” un Zatlera reformu partijas un “tieši šī koalīcija varēs gan izvest valsti no krīzes, gan saliedēt sabiedrību. Šo pārliecību stiprina arī ZRP valstiskā pieeja šo sarunu laikā. tieši tāpēc jebkuras domas par citām aktivitātēm, kas būtu ārpus sarunu procesa, tagad ir nevietā.”

Ir.lv pirms radio intervijas noklausīšanās sazinājās ar Urbanoviču un vaicāja, vai tiesa medijos izskanējušajam, ka viņš šajā intervijā pieļāvis, ka, SC varētu aicināt uz protestiem, ja nenonāks valdībā. Urbanovičs atbildēja, ka tie esot klaji meli. Tomēr šis noliegums gluži neatbilst tam, kas dzirdams radiointervijas ierakstā, ko var noklausīties, atverot saiti ziņas pirmajā rindkopā.

Komentāri (72)

Agucci 06.10.2011. 19.39

Shie nemieri Latvijai ir jaapaardziivo. Mees ar to tiksim galaa, ja Tallina tika ,tad mees arii tiksim.Redziet peec nemieriem Tallinaa no krievu partijas Igaunijaa nav ne smakas. Briiviiba ir jaaizciina.

+38
0
Atbildēt

8

    Edzs > Agucci 06.10.2011. 23.56

    13.janvara grautinsh notika pec SCP Shtokija mitinja, organizetaji nespeja nodroshinat kartibu.
    tad Iekshlietu ministrs bija TP Mareks Seglinsh, tas grautinja laika majas dzera vinu un apmainijas ar Shtokiju rupjiem SMS. KFOR karaviriem netika dota pavele uz ricibu, tie rinda izversushies ar stekiem dauzija ritmus uz vairogiem, uz vinjiem lidoja akmenji un pudeles.
    tagad Iekshlietu ministrs ir Shtokijs, nav zinama vinja ricibspeja un politiskas simpatijas.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Agucci 07.10.2011. 09.44

    “nav zinama vinja ricibspeja un politiskas simpatijas” – par rīcībspēju nemāku spriest, bet štokenberga politiskās simpātijas skaidri zināmas pēc iepriekšējām Saeimas vēlēšanām!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Agucci 07.10.2011. 00.04

    jaa, Shtokijs pats dabuja ar olu vai tomatu pa seju, neatceros, – varbut Pabriks ari. mitinsh beidzas ar kordziedashanu un tad ar olu pa ausi noravas ari dirighents, viens no braljiem Kokariem. pec tam jau pa gaisu lidoja visadi priekshmeti.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Agucci 07.10.2011. 00.00

    TanteSidra. Biju toreiz. Jau mītiņā laikā uz skatuvi no SC piekritēju rindām kautko meta uz skatuvi…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Agucci 06.10.2011. 23.43

    Nu toties uzvalka iekškabatas kabata nekad nestāv tukšā…. un dažbrīd tikai tas notur viņu līdzsvarā ….uz kājām.:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Agucci 07.10.2011. 00.28

    Tallina pirmas 2 dienas policija izradijas stipri nesagatavota, nakts melnuma luminiscejoshas vestes, kjedes izversushies ka spozhi janjtarpnji rapoja ap deboshieru puli. tikai pec tam kad tos sagatavot ieradas franchu instruktori policijas darbibas saka dot efektu un tie parnjema kontroli pilseta.
    es nezinu cik sagatavota un cik ricibspejiga ir musu valsts policija, taisit teatri TV kameru prieksha nesot Igoru Shishkinu ar izgrieztam rokam kajam uz mashinu tur laikam daudz pieredzes nevajag. kad Vermanjdarza atsaldenji uz kresla uzliktu Dombrovska portretu apmetaja ar kurpem tad policisti uz to kautrigi smaididami no malas noskatijas.
    daudz kas ir atkarigs no politiskam simpatijam, tas es jau piemineju un to jau redzejam pie Zatlera kritizetaju aiztureshanas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > Agucci 06.10.2011. 21.40

    Neuzrausimies uz Jaņisa pārejas vecuma komplikācijām – nav šeit nekāda kauja. Kam jāaiziet, tas aizies.
    Ja Jaņis vēlas savam parlamentārieša rangam cienīgu “biškeku”, lai atsūta caurlaidi – izdemolēsim Saeimas bufeti viens-divi. Ir zināms, kā Jaņisu tracina fakts, ka tajā vairs netirgo alkoholu.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Agucci 06.10.2011. 21.07

    Ja šo kauju pārdzīvosim, tad kādu laiku būs miers. Domāju, ka šī ir Kremļa agonija. Bet pirms miršanas zvērs ir nikns.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Tamāra Nolmane 06.10.2011. 18.15

Drošības policijai jau sen bija laiks saprast, ka Urbanoviča draudi ar Biškeku nebija joks.. Zatlers būs jāliek vienā katlā ar pārējiem Latvijas nodevējiem, ja veidos valdību ar šo Kremļa marioneti. Skaidrs, ka Putina 12 gadu prezidentūra ar kontroli periferijā būtu izcils starts ietekmes palielināšanai Eiropā.

+36
-3
Atbildēt

1

    runivs > Tamāra Nolmane 06.10.2011. 21.30

    Tā nu tas ir, ka viņš krieviem saka vienu, bet latviešiem pilnīgi kaut ko citu.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 06.10.2011. 18.21

Normāls čoms Zatleram , ja kaut kas nebūs tā kā vajag, tad ir plāns B – iekaustīt oponentus Saeimas tualetē :)

+33
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu