Rīgā izvietoti plakāti, kuros Dzintars redzams kopā ar Osipovu • IR.lv

Rīgā izvietoti plakāti, kuros Dzintars redzams kopā ar Osipovu

110
Foto no Nila Ušakova tvitera

Saskaņas centrs atvairās, sakot, ka tā ir privāta iniciatīva

Rīgā uz reklāmas stendiem parādījušies plakāti, kuros viens no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līderiem Raivis Dzintars redzams kopā ar Osipova partijas vadītāju Jevgēņiju Osipovu, liecina ar sociālā tīkla “Twitter” starpniecību Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) ceturtdienas vakarā publicētā fotogrāfija.

Plakātos izmantota fotogrāfija, kurā redzams Dzintars un Osipovs, un tiek vaicāts: “Prezidenta kungs, vai ekstrēmistiem ir vieta Latvijas valdībā?” To rotā paraksts “Raivis Dzintars un Jevgēņijs Osipovs apspriež sadarbību”.

Ušakova preses sekretāre Anna Kononova aģentūrai LETA teica, ka šiem plakātiem neesot saistības ar apvienību “Saskaņas centrs”. Viņa pauda teica, ka tie izvietoti pēc privātpersonu, iespējams, uzņēmēju, iniciatīvas un apgalvoja, ka nezina, kas ir to izvietotāji. Kononova arī nezināja teikt, cik šādu reklāmu Rīgā izvietots.

Ušakovs foto aprakstā norādījis, ka tā ir “reklāma, kuru uzņēmēji paši savu naudu izvietoja Rīgā”. Uz jautājumu, kuri uzņēmēji piedalījās reklāmas apmaksā, viņš aicina vērsties reklāmas aģentūrā.

Raivis Dzintars teic, ka SC ļoti grib valdībā, tāpēc šo veco fotogrāfiju izvietošanu pilsētā reklāmas stendos saista ar spiedienu un šantāžu pret Nacionālo apvienību. LNT rīta raidījumā “900 sekundes” piektdien viņš paziņoja, ka nezinot, kas šos plakātus izvietojis.

Uzņēmuma “JCDecaux” Pārdošanas departamenta direktore Jeļena Brokāne neatklāja reklāmas autoru un izvietotāju. “Ja pasūtītājs vēlēsies, viņš runās pats. Mēs esam medijs, kas šos plakātus ir izvietojis likumā paredzētajā kārtībā, un man ir prieks, ka cilvēkiem nav vienalga, kas notiek valstī. Arī citus aicinu izteikt savu viedokli,” aģentūrai LETA teica uzņēmuma pārstāve. 

Reklāmas izvietotas 20 kolonnās, un tās tur stāvēs līdz pirmdienai. Plakātu izvietošana uz vienu nedēļu izmaksā 170 latu. Plakāti stendos izvietoti jau ceturtdienas vakarā, taču Rīgas pilsētas Būvvaldē tie saskaņoti tikai šodien. “Mums bija iespēja nopelnīt. Kāpēc lai mēs to neizmantotu?” teica Brokāne.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka par fotogrāfijām, kas redzamas plakātos, 2006.gadā rakstīja laikraksts “Diena”. Rakstā par dažādu spārnu radikālo grupējumu iespējamo sadarbību avīze vēstīja, ka tās rīcībā nokļuvušas, “visticamāk, pirms gadiem trim uzņemtas fotogrāfijas, kur vienā redzams Dzintars un Osipovs pētām kādu papīra lapu, bet otrā abi draudzīgi sarunājas”. Aiz muguras Osipovam, pēc rokas apsēja spriežot, stāv viņa organizācijas biedrs, bet Dzintaram – ļoti iespējams, VL pārstāvis, vēstīja “Diena”. Avīze arī norādīja: Drošības policija pieļauj, ka Dzintaru un Osipovu saista gan mērķi, gan veidi, kā tos sasniegt. Dzintars toreiz atzinis, ka ticies ar Osipovu, taču esot to darījis kā “Latvijas Avīzes” žurnālists.

Kā ziņots, koalīcijas veidošanas procesā pēc 11.Saeimas vēlēšanām sākotnēji Zatlera Reformu partija uzstāja, ka vienam no partneriem jābūt SC, taču vēlāk sarunās ar “Vienotību” tika nolemts kā trešo partneri valdībā piesaistīt VL-TB/LNNK.

Savukārt Osipovs kopā ar Vladimiru Lindermanu un Aleksandru Gapoņenko dibinājis biedrību “Dzimtā valoda”, kas iniciēja parakstu vākšanu par krievu valodu kā otro valsts valodu.

 

Komentāri (110)

Edgars Sējējs 14.10.2011. 08.43

“Prezidenta kungs, vai ekstrēmistiem ir vieta Latvijas valdībā?”
Nē!
Tieši tāpēc SC valdībā nebūs,jo ir parādījis zem Maratonista smaidiņa paslēpto viepli-kūdītāju,provokatoru un absolūti neintelektuālo homo sovieticus patieso seju.

+38
-3
Atbildēt

0

Maira Zandberga 14.10.2011. 07.54

Smieklīga provokācija ar visai zemu morālo līmeni, kā tas jau no Latvijas oponentiem bieži redzēts. Ielu pārdēvēšana, jo tās nosauktas “nepareizo” cilvēku vārdos, apvainošana “šaudīšanā”, kur sakars izrādās nav pat attāls, mistiskas “čečenu naudas” piesiešana, it kā krievu, amerikāņu vai kāda cita nauda būtu par matu labāka, mistiska “etniskās diskriminācijas” piesaukšana, ko neviens nav ne redzējis, ne dzirdējis un tā uz priekšu – ar visai vājām provokācijām Latvietis saskāries ne reizi vien! Tad vēl Breivika “attaisnošana” un “inteliģentais antisemītisms”, kas tikai pierāda likumsakarību.

Kas attiecas uz bildi kā bildi – Zatlers un Šlesers ar savulaik pie viena galda tika draudzīgi nobildēts, Parādnieks ar Kravcovu kopīgajā 10. Saeimas bildē, tāpat arī varētu sazīmēt jebkuru citu foto un uzpūst no tā “kompromatu”. Tas ir lēti, sevišķi, ņemot vērā faktu, ka bilde tapusi ap 2002.(?) gadu, tātad pirms teju 10 gadiem, kad R.Dzintars tiešām strādāja par žurnālistu, tāpat kā viens otrs Premjera kandidāts. Pēc šādu saišu meklēšanas taču sanāk, ka ikviens kam ir draugu bilde ar Putinu (Zatleru ieskaitot) atbalsta Gruzijas okupāciju, čečenu apspiešanas, nemierus Ukrainā un autoritāro Baltkrieviju, kas staigā Putina pavadā. Tāpat arī no šādas loģikas izriet, ka ikviens, kam ir bilde ar Putinu, parakstās zem viņa vārdiem, ka “PSRS sabrukums ir lielākā traģēdija pasaules vēsturē!”

Tas ko es gribu pateikt ir sekojošs – latvieši nemeklē šādus netīrus sīkumus pret SC, jo tas nav mūsu stilā un tas pat nav vajadzīgs. SC savu seju jau ir pierādījuši darbos un vārdos, tāpat kā to ir darījis R.Dzintars. Šādi “netīrumi” ir bijuši un būs, turklāt tie tikai pierāda musināšanas faktu un vispārējo nelietību, ejot pāri visam un visiem.

Ja vēl ņemam vērā to, ko teica Jurkāna kungs, ka SC nekad nav vēlējušies būt valdībā (nav zināmi ne ministri, ne premjera kandidāti, SC pieņēmuši visu, kas rakstīts citu programmās, ne viņu) – šādi plakāti tāpat kā 1dienas akcija pat liekas aizdomīga, bīstama!

+36
-6
Atbildēt

5

    Māris Engers > Maira Zandberga 14.10.2011. 09.56

    atšķirībā no neonacisma, kur neko bīstamu tu nesaskati?

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    cheszz > Maira Zandberga 14.10.2011. 11.10

    latvieši nemeklē šādus netīrus sīkumus pret SC, jo tas nav mūsu stilā un tas pat nav vajadzīgs.
    …….
    Kā tad, (vis)latvieši šādus netīrus sīkumus meklē nevis pret SC, bet gan pret SCP. Kā mežā sauc, tā atskan- viss štokos :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > Maira Zandberga 14.10.2011. 11.44

    tonijs. Tev liekas, ka atbilde uz Štokenberga meliem nebija adekvāta?:)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    cheszz > Maira Zandberga 14.10.2011. 17.16

    Meliem? Kādiem meliem?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    TanteSidra > Maira Zandberga 14.10.2011. 09.02

    Bija publicēta fotogrāfija: Guntis Ulmanis und Lavents (jaunais, vārda neatceros, bet bija kaut kāda saistība ar banku un tiesu darbi).

    +10
    0
    Atbildēt

    0

liina 14.10.2011. 09.01

Kāpēc gan izvēlēts šis foto nevis otrs, kur cīnītājs par krievu valodu Osipovs pacēlis roku nacistu sveicienā ?

+25
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu