"Vienotība": ZRP solītais jaunais sākums nav iespējams ar SC • IR.lv

“Vienotība”: ZRP solītais jaunais sākums nav iespējams ar SC

179
"Vienotības" līderi Valdis Dombrovskis un Solvita Āboltiņa. Foto: Raitis Plauks, F64

Šadurskis: ZRP piedāvājums izskatās pēc siera peļu slazdā

“Vienotības” valde par Zatlera Reformu partijas (ZRP) piedāvājumu par trešo partneri aicināt Saskaņas centru (SC) lems pirmdien. Tās līderi Solvitu Āboltiņu nepatīkami pārsteidzis ZRP valdes lēmums, un, pēc viņas domām, Zatlera solītais jaunais sākums nav iespējams ar SC.

“Zatlera Reformu partija jau otro reizi mūs ir nepatīkami pārsteigusi ar pēkšņu lēmumu un nostādījusi sabiedrību fakta priekšā. Ir izpalikušas sarunas, kas bija paredzētas pirmdien. Mani mulsina un pārsteidz šis lēmums. Zatlera solītais jaunais sākums būtu iespējams ar tiesiskumu aizstāvējušo “Vienotību”, nevis ar “Saskaņas centru”, kas ir balsojis pret tiesiskumu,” norādīja Āboltiņa.

“Ja runā par jaunu sākumu un tiesiskumu, nav pamata uzskatīt, ka Saskaņas centrs ir uz to gatavi,” vēlreiz uzsvēra Āboltiņa.

Viņa teica, ka valsts izaugsme ir iespējama, ja tās iedzīvotāji lepojas ar savu nacionālo identitāti. Āboltiņa uzskata, ka ZRP ir pretnostatījusi sabiedrību, ņemot vērā, ka par Nacionālo apvienību 11.Saeimas vēlēšanās balsoja divreiz vairāk cilvēku nekā pirms gada. “Ir pretnostatītas “Saskaņas centra” austrumu vērtības pret Nacionālās apvienības eiropeiskajām vērtībām,” uzsvēra “Vienotības” līdere.

Ziņu par valdes lēmumu viņa saņēmusi nevis no ZRP pārstāvjiem, bet gan Saskaņas centra. Āboltiņa arī neslēpa pārsteigumu par SC līdera Nila Ušakova apsveikumu naktī jau neilgi pēc lēmuma pieņemšanas.

Arī “Vienotības” valdes loceklis un Pilsoniskās savienības (PS) pārstāvis Kārlis Šadurskis ir skeptisks par atbalstu tam. Viņš atzina, ka “Vienotības” prioritāte ir apvienības vadīta valdība, bet “ne jebkura”. Viņš arī teica, ka “Vienotības” valdes vairākums tomēr neatbalstīs ZRP piedāvājumu.

“Zatlera partijas piedāvājums, kas ietver Valdi Dombrovski [“Vienotība”] kā premjeru, izskatās pēc siera peļu slazdā. Kāpēc šajā piedāvājumā ir arī Dombrovskis, še, jums premjers. Es to skaidroju ar pieredzes trūkumu,” vērtēja Šadurskis.

Viņš norādīja, ka par SC dalību koalīcijā tiks lemts pirmdien valdes sēdē, un, lai gan PS pārstāvji “Vienotībā” ir tikai trešdaļa valdes locekļu, Šadurskis nedomā, ka vairākums “Vienotības” valdē paudīs atbalstu SC. Šadurskis informēja, ka par šo jautājumu jāspriež arī apvienības domē.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partijas valde pēc pusnakts pieņēmusi lēmumu par trešo koalīcijas partneri tomēr izvēlēties SC, aicinot “Vienotības” pārstāvim Valdim Dombrovskim turpināt vadīt valdību. SC paudis gatavību runāt par atbalstu Dombrovskim, ja “Vienotība” piekritīs strādāt šajā plašajā koalīcijā.

 

Komentāri (179)

buchamona 01.10.2011. 11.50

ZRP rīkojas kā tāds zemas klases terorists, bet man šķiet, ka šīs akcijas vienīgais ” sausais atlikums” būs tas, ka Zatlers būs sev izracis bedri. Šitā nevar darīt.

+42
-6
Atbildēt

5

    Edmunds Zālīte > buchamona 01.10.2011. 14.09

    smieklīgi ir tas, ka pajoliņu zatleru, kurš tik ļoti cer mainīt satversmi (lai par latvijas prezidentu tauta ievēlētu lembergu) SC vienkārši izmanto, jo tai svarīgs tikai kāds ‘biznesa projekts’ kā AirBaltic, kad par to tiks pieņemts lēmums, SC to ķirurgu uzmetīs.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    reksa > buchamona 01.10.2011. 18.45

    Vienotībai un NA ir jāapvienojas, tad Saeimā viņiem būs vislielākā frakcija – 34 vietas, bet nākamajās vēlēšanās viņiem būs kādas 60 vietas Saeimā.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 01.10.2011. 12.11

    lno, tas ir cik paši to atļauj, es vēlējot izdarīju pilnīgi visu, lai SC nebūtu koalīcijā, ja būs jāparakstās un uz refernedumiem jāiet, izdarīšu tieši to pašu un mudināšu arī tuviniekus ! Ja tā darīs katrs, domājams, ka pazuduši nebūsim !
    Par, rinķī apkārt, izteikto – bedri sev dakterītis ir izracis noteikti ! No tā labums būs tāds, ka šķiet beidzot tauta būs skeptiskāka par steigā sakleķotiem mesijām un politiskajām drazām, kas tiem velkas līdzi, kā arī beidzot stratēģisku nozīmi iegūs nacionāls konservatīvisms, ja NA neveiks fatālas kļūdas ! Mīnuss var būt tāds, ka sabrūkot ZRP burbulim, sarkanzaļie zemnieki var atsisties atpakaļ augšā !

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 01.10.2011. 14.17

    Vēl viena interesanta nianse par ZRP…pirms vēlēšanām nemanīju, ka viņu mājaslapai ir RU versija, taču nu ir, nu gluži kā SC :)

    Kā Tu vari prasīt no citiem, lai valsts valodu – latviešu godā kā vienīgo, ja pats atbalsti divvalodību ?! Liekuļi !

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 01.10.2011. 11.51

    rinķī apkārt. Diemžēl zatlers rok bedri arī mums.

    +24
    -1
    Atbildēt

    0

Pēterītis 01.10.2011. 12.17

Atcerēsimies 2004. Vienā naktī 5 no PCTVL bez vadoņa Jurkāna ziņas pēc ārpus Latvijas izperinātas pavēles pārgāja pie topošā oligarha un tagadējā SC cīņu biedra Šlesera un gāza Repšes valdību. Sākās Emša ZZS, Kalvīša TP, Godmaņa LPP/LC “treknie gadi”. Latvijas tautsaimniecibas ārējais parāds 2008.gadā pārsniedz 9 miljardus (9 184,0 miljoni, skat Latvijas bankas statistiku http://www.bank.lv/LMB/LMB.php?table_level_0=8&table_level_1=&tables=&lang=1&period-f=2007&period-t=2010&periodiskums=1¤cy=1&mervieniba=2 ). Valsts tika novesta pie bankrota sliekšņa.
Šobrīd Latvijas ārējais parāds samazināts līdz 6786,8 miljoniem. Dārgais komerckredīs nomainīts pret lētāko kredītu valstij. Tautsaimniecība tikko sāk atveseļoties. Vai atkal Latvija pakļaujama jauniem riskiem? Vai jāignorē vēlētāja kategoriski teiktais NE?

+32
-2
Atbildēt

0

Arturs Krastins 01.10.2011. 12.12

Nesaprotu, kāpēc cilvēks sāk cept kūku, lai pēc tam tajā iekakātu ?

+29
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu