Ķuzis atjaunots amatā • IR.lv

Ķuzis atjaunots amatā

65
Andrejs Strokins, F64

Pastiprinās pārbaudes Rīgas reģiona policijā; meklēs iespējas palielināt atalgojumu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Intam Ķuzim, kurš pirmdien atjaunots amatā, mēneša laikā uzdots izstrādāt priekšlikumus disciplinārās kārtības un darba kvalitātes uzlabošanai policijā, atsaucoties uz Iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (JL, “Vienotība”), vēsta aģentūra BNS.

Ķuzim līdz 9.februārim jāiesniedz priekšlikumi par turpmāko speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbību, jāizstrādā konkrēti kritēriji darbinieku atlasei "Alfā", kā arī jāsagatavo priekšlikumi šī bataljona nosaukuma maiņai.

VP Rīgas reģiona pārvaldes vadītājam būs jāveic pārbaudes par visām Rīgas reģiona policijas amatpersonām, kuras saņēmušas atļauju darbu policijā apvienot ar citu darbu, tostarp pārbaudes veiks tajās darbavietās, kurās VP amatpersonas strādā papilddarbu, pieprasot arī konkrētās amatpersonas raksturojumu saistībā ar personas veicamajiem pienākumiem.

Savukārt iekšējās disciplīnas pārbaužu ietvaros paredzēti dažādi uzdevumi, tostarp kopš pirmdienas VP Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienībās teju ik dienu būs pēkšņas un neplānotas pārbaudes, lai konstatētu iekšējās disciplīnas pārkāpumus.

Paredzami grozījumi Disciplināratbildības likumā, lai policistus un citus dienesta darbiniekus varētu sodīt par katru pārkāpumu. "Demokrātija attiecībā uz disciplināratbildību iekšlietu sistēmā būs beigusies, atgriezīsimies pie ļoti striktas disciplināratbildības," sacīja Mūrniece.

Ķuzis pats intervijā Latvijas Radio otrdienas rītā pauda, ka nejūt personisku vainu par policistu organizēto laupīšanu Jēkabpilī. Par vienu no galvenajiem iemesliem notikušajam viņš uzskata policistu mazās algas.

Ministre pavēstīja, ka pusgada laikā darba grupai būs jāizstrādā grozījumi Iekšlietu iestāžu darbinieku atlīdzības likumā, lai no nākamā gada VP, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta  un Valsts robežsardzes darbiniekiem varētu būtiski palielināt algas. Līdzekļus tam paredzēts rast uz brīvo darbavietu rēķina.

Savukārt nesen amatā ieceltais jaunais Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs otrdien intervijā LNT raidījumā ''900 sekundes'' atklāja nodomu palielināt policistu atalgojumu, vienlaikus palielinot viņu slodzi un, iespējams, samazinot štata vietu skaitu. Šim nolūkam tiks revidēti policistu blakusdarbi, kuriem izsniegtas īpašas atļaujas.

Pirmdien Iekšlietu ministrijā izveidota darba grupa, kas pusgada laikā izstrādās izmaiņas Iekšlietu iestāžu darbinieku atlīdzības likumā, paredzot būtiski palielināt atalgojumu. Paralēli tam tiks meklētas metodes, pēc kurām dienestā pieņemt labāk kvalificētus darbiniekus, kuri pelnījuši atbilstošu algu.

Savukārt Ķuzis uzskata, ka Jēkabpils notikumi apliecinājuši problēmas ar dienesta disciplīnu un darba organizāciju Valsts policijā. Viņam bijis pietiekami daudz laika, lai izvērtētu paveikto, kā arī radies daudz priekšlikumu, lai nepieļautu līdzīgus gadījumus.

Jau vēstīts, ka Ķuzis no amata tika atstādināts pagājušajā otrdienā, kad atklājās, ka spēļu zāles aplaupīšanā Jēkabpilī piedalījās arī divi speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbinieki. Specvienība atrodas Rīgas reģiona pārvaldes pakļautībā.

Apšaudē spēļu zālē Jēkabpilī gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Četri no uzbrucējiem spēļu zālei Jēkabpilī bija policijas darbinieki – divi no "Alfas", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Komentāri (65)

mary75 31.01.2011. 12.10

No tā visa rodas sek. secinājumi:
– Vainīgi tikai un vienīgi paši noziedznieki, neviena konkrēta atbildīga nav, kaut arī tika lietoti direnesta ieroči, formas, bruņuvestes, utt., kā policisti no darba brīvā laikā pie tā visa tik viegli var tikt?
– šo noziegumu viņi izdarīja aiz totālas nabadzības un bada, kaut arī, daži līdz tam katru gadu apmeklēja dārgus kūrortus, ņēma lielus kredītus, un nevienam pat neienāca prātā paintersēties, par kādu naudu un kā taisās atdod?
Kaut arī algas ir jāpalielina, bet, iesākumam derēja tīrīšana, vismaz Alfas izformēšana.
Un ko darīja iekšējās drošības birojs, pie kam viņi jau bija iejaukti pārkāpumos, tur arī atbildīgo nav?
Un tālāk seko parastā pentere, ka tagad nu baudīšot un kontrolēšot, utt.
Ātrāk tas jādara nebija?
Ja bija, kāpēc nedarīja, un kurš par to atbildīgs?
Kā parasti, atbildigo nav, konkrēti secinājumi nav, tātad, nekas daudz tur nemainīsies.

+10
-2
Atbildēt

3

    andris902 > mary75 31.01.2011. 12.15

    …dzeri…izmeklēšana vēl nav beigusies!…

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 31.01.2011. 12.17

    Es, atkal, sapratu, ja Ķuzis atjaunots amatā, tad izmeklēšana ir beigusies, izmeklēšana turpināsies tikai pret konkrētajiem vaininiekiem.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mary75 31.01.2011. 12.18

    dzeri – viens aiz nabadzības izšāva kontrolšāvienu galvā. ( interesanti ,lodi nebij žēl)

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

garausiitis 31.01.2011. 12.17

Mūrniece izskatās atkal histēriski psiho. Vajadzētu viņai no Dombrovska pamācīties, kā saglabāt vēsu prātu un argumentētu rīcību. 10. dienās izstrādāt plānu, ko varēja 2 gadu garumā darīt …. Izskatās ,ka kundzei drošinātāji sāk pārkarst.

+13
-5
Atbildēt

4

    dro > garausiitis 31.01.2011. 15.41

    klusais. Galantais spīdeklis atkal apžilbina visus ar savu skatu plašumā un dziļumā?:) Atļauj, vietēja līmeņa ģēnij, izteikt arī citiem savu viedokli:)))

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 31.01.2011. 12.24

    …Klusais…Ķuzis no kuras planētas nolaidās?…viņš IM nav strādājis un par tur notiekošo nav bijis lietas kursā?…pilnīgi svešā lauciņā iebraucis?…ne jau nezināšanā viss slēpjas, bet uzplečoto vīru noraidošajā attieksmē!….

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 31.01.2011. 12.52

    Zane – palūdz draugiem,lai dzimšanas dienā Tev uzdāvina lielu Vienotības plakātu. Kad iesi nākamreiz vadītāju medicīnisko komisiju pabrīdini acu dakteri ,ka redzi tikai taisnvirzienā un ir problēmas paskatīties pa labi un pa kreisi.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 31.01.2011. 20.24

    lno – protams galantais aplidotāj!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Pēteris Justovičs 31.01.2011. 12.29

Pēc lasītā spriežot, iznāk, ka kādam ienākusi prātā spoža, nekad nekur agrāk nedzirdēta doma, varētu pat teikt – pilnīgi ģeniāla. Proti, darbu labāk padarīs mazāk poliču ar kārtīgām algām, nevis vesels bars par grašiem. Beigās Jēkabpils bandītiem būs jāpiešķir pa ordenim par to, ka inspirēja ministri un priekšniekus padomāt par īstām strukturālām reformām. Nez kam jānotiek izglītības sistēmā, lai šo pašu principu piemērotu arī, piemēram, augstskolām…
P.S. Ierosinu Alfu pārdēvāt par Gammu. Skan tā poētiski/muzikāli. Uzreiz tēls uzlabosies.

+10
-2
Atbildēt

3

    Marija > Pēteris Justovičs 31.01.2011. 15.05

    Vislabākais nosaukums ir LiMū vai MūLi!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakrastina > Pēteris Justovičs 31.01.2011. 15.11

    Policijā ir Alfa un Omega, visa sākums un gals kā bībelē.:-) Omega laikam ir tā otra vienība. Vienkārši neticami, ka 90.-to sākumā, kāds orgānos/spēka struktūrās bija tik kristīgi noskaņots.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Pēteris Justovičs 31.01.2011. 14.33

    Alpha, Beta, Gamma, Delta, Epsilon, Zeta, Eta, Theta, Iota, Kappa, Lambda, Mu, Nu, Xi, Omicron, Pi, Rho, Sigma, Tau, Upsilon, Phi, Chi, Psi, Omega, – es no shiem prieksh vinjiem izveletos Mu, Nu, Pi, Phi, Chi, Psi.
    skan labi un tapec tels uzlabosies.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu