Pēc intervijas žurnālam IR prasa atlaist Saeimas bārmeni • IR.lv

Pēc intervijas žurnālam IR prasa atlaist Saeimas bārmeni

168
FOTO: F64
Indra Sprance

Pēc runāšanas ar presi Renāram Lazovskim lūdz rakstīt atlūgumu; Saeimas kanceleja to noliedz

Pēc intervijas žurnālam IR Saeimas bārmenim Renāram Lazovskim lūgts uzrakstīt atlūgumu, Ir.lv informēja Lazovskis. Kā stāstīja puisis, Saeimas kancelejas vadītājs Māris Steins sazinājies ar uzņēmuma vadību, kas Saeimā nodrošina ēdināšanas pakalpojumus, un prasījis atlaist Lazovski.

"Man pateica, ka pirmdien man ir jāraksta atlūgums, " sacīja Lazovskis, skaidrojot, ka pamatojums tam ir intervija žurnālam IR, kurā "esmu pa daudz sarunājis, bet es neuzskatu, ka tur kaut kas tāds ir bijis".

Pēc Renāra domām, nav pamata viņa atlaišanai, taču, pat ja viņam izdotos šobrīd palikt savā darbavietā, uz viņu tiktu izdarīts tāds spiediens, ka viņš nevarētu strādāt.

Saeimas Preses dienesta vadītāja Lelde Rāfelde Ir.lv noliedza, ka Saeimas kancelejas vadītājs būtu prasījis, lai Renārs pamet darbu Saeimā. Arī Steins Ir.lv sacīja, ka ne ar vienu no uzņēmuma, kurā strādā Renārs, neesot runājis vismaz divus mēnešus un  pēdējo reizi tas bijis par pārtikas piegādēm. Steins nevarēja izskaidrot, kāpēc Renāram tā esot stāstīts un novēlēja veiksmīgi izmeklēt šo svarīgo gadījumu. 

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL, “Vienotība”) ar preses sekretāres starpniecību Ir.lv nodeva ziņu, ka šo jautājumu nekomentēs, jo Saeimas prezidijs neiesaistoties Saeimas kancelejas darbā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs Gundars Daudze (ZZS) Ir.lv sacīja, ka viņš un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien esot iepazinušies ar rakstu par Saeimas bārmeni, bet nevienam neesot ne prātā nācis prasīt Renāra aiziešanu. “Tās ir abolūtas muļķības,'' sacīja Daudze, norādot: “Es zinu to garo puisi, viņš vienmēr ir bijis ļoti izturēts, viens no tiem, kas palīdz veidot ēdnīcas un kafejnīcas patīkamo atmosfēru.” Pēc Daudzes domām, Renāram jāturpina strādāt, lai gan Saeimas prezidijs neesot tas, kurš pieņem darbā vai atlaiž no darba.

Neoficiāli politiķi norāda, ka kāds no Saeimas kancelejas “uz savu galvu esot pieņēmis šādu lēmumu”, tāpēc šis jautājums, iespējams, varētu tikt pārrunāts pirmdien.

Jaunākajā žurnālā IR Renārs nointervēts rubrikai "Viens no diviem miljoniem: Latvijā nav otra cilvēka ar tādu nodarbošanos". Intervijā viņš atklāj, ka iepriekšējā Saeimas sasaukumā, viņaprāt, bijuši respektablāki politiķi. Daļa tagadējo īsti neapzinoties, kur nokļuvuši. Savukārt iecienītāko alkoholisko dzērienu gaume gan ir nemainīga: konjaki ''Hennesy'' un ''Courvoisier'', Rīgas melnais balzams, rums un šņabis.

Viņš arī atklāj, ka nesen kāds deputāts pienācis pie bāra pirms Saeimas sēdes un palūdzis mazajā minerālūdens pudelē ieliet šņabi. Renārs pēcāk ziņās redzējis, kā viņš sēdes laikā malko «ūdeni». Renārs gan žurnālistei neatklāja, kurš tas bijis. Renārs intervijā arī atklāj, kāda kafija un saldumi garšo deputātiem.

Jau žurnāla iznākšanas dienā viens Saeimas prezidija loceklis Ir.lv pauda sašutumu par interviju ar Renāru, jo "Saeimas prestižs jau tāpat ir zems", personāla atklātība to neuzlabojot.

Komentāri (168)

buchamona 28.01.2011. 19.17

Izlasiiju interviju. Tekstaa tieshaam nav nekaa taada par kuru ir jaatlaizh baarmenis. Par “iipashu” tagad tekstu paarveerta tie, kuri pieprasa sho cilveeku atlaist. Vinji tik tieshaam sev ir parakstiijushi spriedumu, jo domaaju – puisim tagad atminju materials, kuru publiceet turpinaajumos, :) ir sakraajies veselam gadam. Es vinja vietaa nelaistu shaadu iespeeju garaam, peec shitaadas patvaljas. Kaut vai audzinaashanas peec

+47
0
Atbildēt

4

    austrisv > buchamona 29.01.2011. 16.56

    Varbūt tagad saeimas bārā ieviesīs kādu automātu, kas ielies velna dziras bez kontakta ar alkohola izsniedzēju!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > buchamona 28.01.2011. 20.39

    wo wo..ja džeks uzrakstītu kādu 100 lapu manuskriptu ..izdevēji dēļ tā kautos un tas kļūtu par bestselleru:) un domāju kādus 5 gadus par iztiku domāt nevajadzētu

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 29.01.2011. 09.41

    Saeimas “prestizhu” :) shinii gadiijumaa sagraava vecu vecaa zeku patiesiiba – “neizliecies par to,kas tu neesi”, pie tam ar taadu troksni un tik neveikli :)) Nu, un tad, kad Saeimas bufetee var nopirkt shnabi? Tas, ka kaads deputaats ir pasuutijis kokteili “Aizver muti!” – man likaas labs joks un nekaadas negatiivas emocijas neizraisiija, gluzhi otraadi :)

    Vakar mani “shokeeja” cits atklaajums – Kaartibas Rullii ierakstiitaa norma par deputata valsts valodas zinashanaam izraadaas ir tikai dekoratiiva. Izradaas nav izstradata proceduura, kaa sho likumu ieviest dziive. Luuk,taas ir ziepes – tas ir deputaatu stulbums, nolaidiiba, noziedziiba – sauc to, kaa gribi,par ko vinjiem buutu jaasatraucas, bet ne par to ,ka ” tauta tagad zin”, ka vinji pa retam iedzer 50 gr shnabi. Slikti ir tas, ka vinji to nesaprot.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 28.01.2011. 22.18

    Ja kāds jāatlaiž, tad tas kancelejas darbinieks, kas ar to puisi runājis, kaut arī, diezin vai tā būs viņa iniciatīva, gan jau dabūjis mājienu.
    Nu un tas, ka Saeimas prestižu sagrāvis šis puisis, nevis zombiji, kas tur balso pēc pavēles un paši nesaprot, par ko balso, tas ir kronis visam.
    Šī te varoņa uzvārdu būtu jāzin.
    šitas ir mūsu saeimas līmenis, ārprāts!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Pauls Puķītis 28.01.2011. 19.54

Balsošanas mašīnai jāpieslēdz promiļu “devējs”… ja zālē mērījumi pārsniedz 0,2 promiles (vairākums ir iesācēji), tad atslēdz pultis,… lai neiebrauc “grāvī”…
;)

+31
0
Atbildēt

4

    mxblack > Pauls Puķītis 29.01.2011. 15.41

    Pareizi, un tāds kurš nosaka promiles automātiski. Ja tās pārsniedz 0,2 promiles, tad durvis uz zāli aizcērtas, bet pasu pļēguru, tādu pašu kāds tas ir ieradies no tā bāra, ar makslīgās kājas spērienu izlingo pa Saeimas durvīm, lai viņa partijas biedri to savāc kā cietušo, ja jau atbalsta šādas izdaribas valstiski visatbildigakajā iestādē.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    photocom > Pauls Puķītis 28.01.2011. 21.00

    Jā bet kā vakar šadūriks aš kājās pielēca un lūrēja
    ko tas mordovarots no lapeles no tribunas lasīja
    daži vārdi bija perevod
    bet krāvcōv kā mjorzloje gavnō
    tūŗējās
    domāt kilō piecus dzīvā svarā gan zaudēja..
    :))

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Pauls Puķītis 28.01.2011. 20.18

    Sibīrijas belka viņu ar čiekuriem nomētā…īsts sibīrietis šaipus Urāliem nelien, ja kas!

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    photocom > Pauls Puķītis 28.01.2011. 20.04

    Nav brīv jo
    resnā jankas kravcōvi sūdzēs prava čeloveka jevropas
    ķiesā iz sibirji zin
    var belkai acī trāpīt pie divām promiļām !
    :))

    +11
    0
    Atbildēt

    0

Andris 28.01.2011. 19.36

Bez cilvēka nelikumīgas atlaišanas mēģinājuma mani visvairāk aizskara Saeimas prezīdija viedoklis, proti, “Saeimas prestižs jau tāpat ir zems, un personāla atklātība to neuzlabojot”. Tātad, Saeimas tēla uzlabošana ir bārmeņa uzdevums??? Žēl, ka raksta nav minēts tā prezīdija locekļa uzvārds – viņš gan varētu ieiet vēsturē ar šo frāzi.
Vai nebūtu daudz loģiskāk, ja savu tēlu uzlaboti paši deputāti?

+31
-1
Atbildēt

1

    austrisv > Andris 29.01.2011. 16.59

    Vai nebūtu labāk ar to saeimas prestižu, ja saeimas bārā stipro alkoholisko dzērnienu vispār nebūtu!!
    Kā tad ir ar to deputātu iedzeršanu, deputāt, Strazdiņ!?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu