Dombrovskis: SVF ir neprognozējams sarunu partneris • IR.lv

Dombrovskis: SVF ir neprognozējams sarunu partneris

46
Valdis Dombrovskis. Foto: Lauris Vīksne, F64

Premjers bažīgs par aizdevēja nospraustajiem mērķiem budžeta konsolidācijai

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (''Vienotība'', JL) savā runā Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā rīkotajās biznesa pusdienās ceturtdien Starptautisko Valūtas fondu (SVF) raksturojis kā neprognozējamu partneri sarunās par Latvijas budžetu un paudis bažas par SVF noteiktajiem mērķiem, ziņo aģentūras LETA-DPA.

SVF uzskata, ka Latvijas 2011.gada budžetā izdevumi jāsamazina par vēl 50 miljoniem latu, lai panāktu budžeta deficīta apjomu līdz 6% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Latvijas valdības vadītājs norādīja, ka starptautiskie aizdevēji mainījuši nospraustos mērķus deficīta apjomam līdz 5,4% no IKP un tad vēlreiz pazeminājuši tos. "Diemžēl mūsu sarunu laikā ar SVF un Eiropas Komisiju mēs atklājām, ka seši nav seši. Seši nav pat 5,4. Pašlaik seši ir 5,4 mīnus 50 miljoni latu," klāstīja Dombrovskis.

Latvija pieturēsies pie sava mērķa 2014.gadā ieviest eiro, taču Māstrihtas kritēriju sasniegšana inflācijas jomā varētu būt sarežģīta, jo tas ir "kustīgs mērķis", secināja premjerministrs. Kā zināms, noteiktā inflācijas norma tiek aprēķināta pēc trjiām eirozonas valstīm ar zemāko inflāciju.

Vienlaikus Dombrovskis prognozēja, ka Latvijas ekonomiskais pieaugums 2011.gadā būs vismaz 3,3% no IKP.

Jau ziņots, ka starptautiskie aizdevēji pēc šī gada budžeta pieņemšanas Saeimā pieprasīja to konsolidēt vēl par 50 miljoniem latu. "Vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji trešdien neformālā sanāksmē vienojās nesamazināt sociālās sfēras finansējumu, formāli pārceļot daļu maksājumu no sociālā uz pamatbudžetu. Savukārt ietaupījums tiks meklēts, vērtējot konsolidācijas iespējas pamatbudžetā. Konsolidācijas darba grupas sanāksme paredzēta piektdien. Visticamāk, budžeta grozījumi varētu tikt skatīti martā.

Komentāri (46)

mxblack 27.01.2011. 16.57

Arī man tas izklausās aizdomīgi. Tikai Puzes hercogam mērķis ir skaidrs, pēc iespējas iedzīt Dombrovski dziļak stūrī un turēt viņu īsā pavadā vēl visu laiku visādi viņu diskreditējot. Tieši tapēc jau nevar veikt reformas tur, kur tās būtu nepieciešamas un kuras mēs gaidām. Un tā kā nauda ir jāatrod, Dombrovskis būs spiests ķerties klāt tiem, kuri jau tā vairs nevar izdzīvot, bet Puzes hercogs tikai berzē rokas, jo nu visi redz cik neuzticams un tautai slikts ir Dombrovskis pretstatā viņam, kurš visu laiku it kā aizstāv nabagos, bet aizkulisēs spēlē pavisam citu spēli. Un kamer viņš ar savu szagto kapitālu būs uz brīvām kājām, te joprojām valdīs galēja divkosība.

+19
-1
Atbildēt

10

    piziks > mxblack 27.01.2011. 17.06

    Opi, bvai Tu tiešām ceri, ka pēc Lemberga iespundēšanas Vienotība kļūs godīga, pārvarot liekulību? Varbūt liekulība visā Latvijās izzudīs? Tas nu gan būtu jauki.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mxblack 28.01.2011. 15.37

    to Optiskais Tēmeklis
    Vienotībai godīguma pietiek, bet dzīve gan Latvijā kļūs labāka, kad tava mīluļa, Šlesera anāls būs savā vietā, uz resna un gara urkas daikta.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > mxblack 28.01.2011. 07.50

    ZanE, reformu galvenā bremze šobrīd ir pati Vienotība, kura Dombrovskim un Vilkam pat domāt neļauj par reformām pārvaldē, jo tieši pārvaldes birojnieki ir Vienotības biedri un vēlētāji.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > mxblack 27.01.2011. 22.35

    zanE ….Optiskais Tēmekli…pēc Lemberga iespundēšanas…esmu pārliecināta…kļūs vieglāk elpot
    _______________________________
    Esi pārliecināta, ka tā diena OT nebūs tāda pati katastrofa ka Hitlera zaldātam ziņa par fīrera nāvi?:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > mxblack 28.01.2011. 07.25

    I-i-ino, bet rindā pie hūtiņa kurjeriem jau stāvējuši Tavējie esot… Bariem!

    Ko Tu te tā sīki par hitlera zaldātiem?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mxblack 28.01.2011. 17.47

    zanE: _…pēc Lemberga iespundēšanas…esmu pārliecināta…kļūs vieglāk elpot….un ne tikai man!…tad arī Gustiņam nevajadzēs nosvīdušu pieri naktīs mosties…un Vējonim nebūs pār plecu jāskatās, vai mazais vīrelis nav piezadzies no mugurpuses….tad arī ZZS varēs sajusties, kā lasītpratēji un atbrīvoties no kaklakunga uzbraucieniem…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Zane, es ari domaju ka vinji murgos redz Lembi sev ap rikli taustamies.
    Tautas partiju apraka tieshi vinju vadonis, ZZS veselakie prati labi saprot ka tas pats notiks ar tiem. kad Vejonis no Maskavas atgriezas speka pilns, man likas ka Putins tam ir piespelejis kompru ar ko Lembi norakt, tachu tas laikam nav noticis.
    ZZS Lembergs bija spozhums, tagad ir posts. vinjiem pashiem ir jaatrod veids ka savu vampiru nomochit sortira. stutedami to vinji pashi aizies skuju taku.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > mxblack 27.01.2011. 19.38

    I hutiņam naudas pietiek, i pēc stipendijas rindā stāvētāju netrūkst.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 28.01.2011. 18.11

    ombros? Kurā zonā tu sēdēji?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 27.01.2011. 17.32

    Tikai naivais neredzētu un nesaprastu, kādas spēles tiek šeit spēlētas, kādi lēmumi pieņemti, kurš par to maksā un kam maksā. Ja izķertu vienu, vislielako divkosi un liekuli, atbrīvotos ceļš lai varētu tikt klāt arī pārējiem. Šodien ir nobloķēti gan KNAB, gan tiesa un varbūt arī prokuratūra, nu vismaz Maizīti neievēlēja, kaut bija solīts ar putām uz lūpam. Vai šo var saukt, par tiesisku un demokrātisku valsti? Faktiski šī ir Puzes hercoga hercogiste un kā viņš saka tā arī visi ir spiesti darīt. Viņam pietiek sazagtās naudas lai nopirktu visas šīs valsts lēmējstruktūras.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > mxblack 27.01.2011. 17.31

    ….Optiskais Tēmekli…pēc Lemberga iespundēšanas…esmu pārliecināta…kļūs vieglāk elpot….un ne tikai man!…tad arī Gustiņam nevajadzēs nosvīdušu pieri naktīs mosties…un Vējonim nebūs pār plecu jāskatās, vai mazais vīrelis nav piezadzies no mugurpuses….tad arī ZZS varēs sajusties, kā lasītpratēji un atbrīvoties no kaklakunga uzbraucieniem…beigsies mētāšanās piekrastes vēja virzienā!…

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 27.01.2011. 18.28

VD ,šķiet, ir diezgan sprukās. Apīsināt tur kur būtu ko ņemt nevar, jo lūk ” partneris” zzs kopā ar citiem gadiem iesēdušiem birokrātiem to neļauj.No otras- SVF arī nav cukurs, presē iesp. pamatoti, bet tāpat ekseļa veidā.
Katrā ziņā, vakardienas LR krustpunktos, tik blāvu,tukšu,izvairīgu VD vēl nebiju dzirdējis.Iespaids,ka cilvēks izšāvies bišku.Bez prieka to saku.

+5
0
Atbildēt

3

    mary75 > www.vecamate.lv 27.01.2011. 22.06

    Bet man jau sāk likties, ka pat ar PLL būtu labāk, patreiz ir totāla Lemberga diktatūra un stagnācija, nekas uz priekšu nekust.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > www.vecamate.lv 27.01.2011. 18.54

    Karamba, viņam, VD, taču jāsitas vienam pašam! Varbūt Vilks viņam mazliet palīdz. Neviens cilvēciskais resurss taču nav mūžīgs. Pārējie viņiem blakus tikai gaida labumus, ko uzlasīt, kad VD ceļu pie siles iztīrīs un uzturēs, — vai VD blakus ir kāds, kurš grib palīdzēt cīkstēties ar Lembi? Nē, taču! Vienotībai Lembis ir zelta atslēdziņa pie varas biksiņām.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > www.vecamate.lv 27.01.2011. 19.32

    Piekrītu.Slodze cilvēkam ne pa jokam.Visiem priekiem klāt vēl tas vilnītis ar saviem rakstu galiem proķenei.Nu,vispār jautri. Cerams apkārtnē ir kādi kas atbalsta, ne tikai lūr pār plecu ko no galda nočiept.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 27.01.2011. 16.43

Kaut kā man tomēr liekas, ka mediji ir kaut ko ne tā pārtulkojuši, jo parasti V.D. tomēr izsakās puslīdz korekti, bet “neprognozējams” partneris izklausās diezgan skarbi.

+6
-1
Atbildēt

1

    piziks > Una Grinberga 28.01.2011. 08.10

    Nasing Spešal, bez ilūzijām!

    Viss vakar teiktais ir vienīgi mūsu pašu elektoratam domāts teātris, lai SVF un EK būtu tie sliktie, kuru dēļ tūlīt jāattaisno ķeršanās pie sociālā budžeta mazinājuma. Šo mirkli VD gaidīja jau 3 mēnešus, lai ar Vienotību aplaimotie pierastu pie domas, kas viss pārējais jau tā konsolidēts, ka nu ļaunie beidzot piespiedīs uz to, no kā vienīgi VD ir vairījies. :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu