Gorodcovs: Sprādziens Maskavā ir uzbrukums aviācijas objektiem • IR.lv

Gorodcovs: Sprādziens Maskavā ir uzbrukums aviācijas objektiem

1
Foto: EPA/LETA
Ilze Malaševska

Pastiprināta drošība lidostā "Rīga" lidojumiem uz Domodedovas lidostu būs vēl nedēļu

Sprādzienu Krievijas lidostāvar uzskatīt par uzbrukumu aviācijas objektiem, ne cilvēkiem, intervijā raidījumam "900 sekundes" sacīja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs. Pastiprināta drošības pārbaude lidostā "Rīga"ieviesta pasažieriem, kuri dodas reisos uz un no Domodedovas lidostas, savukārt šodien tiks lemts par drošības palielināšanu arī citu reisu pasažieriem.

Godonovs noraida iespējamos teroraktus, kas varētu notikt lidostā "Rīga", jo "cik zināms, interese par Rīgu nav liela", tomēr pastiprināta uzmanība pievērsta tiem draudiem, kas var būt vērsti pret Krievijas aviācijas sistēmu, ja teroristi mēģinās piekļūt aviācijas objektiem citās valstīs. "Mēs reaģējam, ja teroristi mēģina uzbrukt Krievijas aviācijas objektiem, jo neviens nezina, vai šis bija viens, vai var sekot sērijveida sprādzieni", viņš paskaidroja.

Šobrīd grūti analizēt Krievijas lidostas darbību, jo lidostas parasti strādā uz draudu novēršanas principiem, savukārt rentgenierīces un cita tehnikās ierīces ir tikai pēdējais posms – sacīja Gorodcovs. Viņš arī norādīja, ka sprādziens Krievijas lidostā liks aizdomāties par drošības līmeņa palielināšanu. Kā piemērs drošībai lidostā tiek minēta Telavivas lidosta, tomēr Gorodcovs uzsver, ka šāda drošības sistēma ir ļoti dārga un ir atšķirības starp valstīm – Telavivā ir lielāki terorisma draudi, nekā, piemēram, Latvijā.

Pastiprināta drošības pārbaude uzreiz pēc sprādziena tika uzsākta Domodedovas lidostā Krievijā, kā arī Amerikas Savienotajās valstīs.

 

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu