Vinnijs Pūks svin 85.dzimšanas dienu • IR.lv

Vinnijs Pūks svin 85.dzimšanas dienu

39
foto: Ieva Čīka, LETA
Ilze Malaševska

Pūka jubilejā bērni mīl veco lāci, bet izvēlas varoņus

Šogad ir grāmatu varoņa Vinnija Pūka 85. jubileja, un lielveikalu tīkls "MAXIMA" izveidoja interneta aptauju, cenšoties noskaidrot, cik daudzi izvēlas Pūku kā rotaļlietu. Aptaujā piedalījās 3452 respondentu un, kaut arī 51% aptaujāto atzina to par vislabāko, citi rotaļļietu tirgotāji vēsta, ka lielāka interese ir par multeņu varoņu rotaļlietām, attīstošajām spēlēm un "Lego" klučiem.

Rotaļlietu veikalā "Lāčuks" plīša rotaļlietas veido apmēram sesto daļu no kopējā preču sortimenta, starp tām atrodamas arī Vinnija Pūka rotaļlietas, bet interese par tām nav ļoti liela. Veikala pārstāve Rita Laizāne sacīja, ka starp plīša rotaļlietām Vinnijs Pūks ir favorīts, tad seko kaķi un zaķi, kas ir aktuāli šī gada tematikai, tomēr puišiem vairāk patīk "Zirnekļcilvēka" rotaļlietas, meitenēm – "Hello Kity", lielākām meitenēm – "Bratz" firmas lelles. Viņa arī uzvēra, ka katram vecumam ir savas rotaļlietas unVinnijs Pūks ir favorīts tiem, kas vecumā no viena gada. Tomēr konkrētas vecuma robežas nevar nosaukt, jo nesen veikalā Vinnija Pūka rotaļlieta tika iegādāta kā dāvana 25 gadu jubilejā.

20% no 3452 respondentiem uzskata, ka bērnu iecienītākās rotaļlietas ir "Lego" klucīši, citi konstruktori vai puzles, savukārt 18 % aptaujāto uzskata, ka tās ir arī multfilmu varoņu figūriņas. Rotaļlietu veikala pārstāvji piekrīt tam, ka vislielākā interese ir tieši par "attīstošajām" un multeņu varoņu rotaļlietām. Interneta veikala  "Rotaļlietas.lv" pārstāve Gita Ungure Ir.lv atklāja, ka interneta veikala piedāvājumā ir Vinnija Pūka mīkstās rotaļlietas, tomēr par tām interese nav liela, vislielākā interese ir par multfilmas "Ledus laikmets 3" varoņu plīša matiņām, kā arī spēlēm. Arī "Lāčuka"  veikala apmeklētāji vairāk iecienījuši "Lego" klučus un citas rotaļlietas, ne tik daudz mīkstās mantiņas vai tieši Vinnija Pūka rotaļlietas. 

Vinnija Pūka diena pasaulē ik gadu tiek atzīmēta tieši 18.janvārī, kas ir slavenā pasaku varoņa radītāja – 1926.gadā izdotās grāmatas par Vinniju Pūku autora Alana Aleksandra Milna dzimšanas diena.

Komentāri (39)

martins_kalnins 21.01.2011. 09.06

Trusītis ieskatījās savos traukos un nopūtās – Te nekā vairs nav.
Man arī tā izskatās, piekrita Vinnijs Pūks. Nu tad – Visu labu! Man jāiet mājās

0
0
Atbildēt

0

liepinsoskars 20.01.2011. 22.01

Redz kā… :-)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu