ZZS atsauc atbalstu FM reformu plāniem • IR.lv

ZZS atsauc atbalstu FM reformu plāniem

62
ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Foto: Kaspars Krafts, f64
Indra Sprance

Apvienības valde aizrāda ZZS ministriem par nepareizu lēmumu pieņemšanu

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdē, kurā pirmdien piedalījās arī Ventspils mērs Aivars Lembergs( “Latvijai un Ventspilij”),  nolemts atsaukt ZZS ministru atbalstu Finanšu ministrijas (FM) ziņojumam Eiropas Savienības Ekonomikas un finanšu ministru padomei, kurā bija iecerēts  informēt par virkni reformu plāniem, tajā skaitā tādiem, kas varētu tikt iekļauti nākamajos budžeta konsolidācijas pasākumos, piemēram, izglītības un sociālo pabalstu reformu plāniem.

Par to žurnālistus pirmdien pēc valdes sēdes informēja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Kā norādīja Brigmanis, FM ziņojums valdības sēdes slēgtajā daļā tika pēdējā brīdī “pabāzts ZZS ministriem”, kas to ir atbalstījuši. 

“Ministru lēmums šodien tika revidēts.. viņiem tika norādīts, ka tā bija nepareiza rīcība,” sacīja Brigmanis.

Viņš norādīja, ka ZZS nevar atbalstīt tālāku augstākās izglītības reformu tādā veidā, kādā tā šobrīd ieplānota. Tomēr apvienība atbalsta pasākumus ēnu ekonomikas mazināšanai un nodokļu iekasēšanas sekmēšanai, kā arī pasākumus, kas saistīti ar valsts kapitāla pārvaldības reformu un kadastrālās vērtības precizēšanu.

 

Premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistus informēja, ka par reformām izglītības sistēmā un sociālo pabalstu jomā runāts jau sen, tajā skaitā arī atbildīgajās Saeimas komisijās. 

Ņemot vērā ZZS iebildumus, FM ziņojumā vēl ir iespējamas korekcijas – par tām lems Saeimas Eiropas lietu komisija, sacīja premjers. 

Vienlaikus Dombrovskis atzina, ka šāda ZZS nostāja var apdraudēt valdības plānus īstenot reformas izglītības un sociālo pabalstu jomā. Šos pasākumus bija iecerēts ietvert budžeta konsolidācijas plānos, apstiprināja Dombrovskis, gan piebilstot, ka tiem neesot liela fiskālā ietekme.

 

Uzklausot ZZS iebildumus, Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē Latvijas pozīcija tika precizēta. Tajā tiks pausta apņemšanās  turpināt darbu pie strukturālajām reformām, taču prioritāšu augšgalā nebūs solījumi par izmaiņām sociālo pabalstu jomā un augstākās izglītības sistēmā.

Komentāri (62)

mary75 17.01.2011. 16.06

Pēc sanāksmes, kurā piedalijās Aivars Lembergs, ZZS pēkšņi pilnībā mainījusi domas.
Man priekšlikums – visai ZZS frakcijai maksāt 50% no algas un ļaut Saeimas sēdēs nepiedalīties, bet, visus jautājumus izlemt ar Lemberga pilnvaroto.
Vismaz, būs kāds ietaupījums budžetā.
Man patiešām nav skaidrs, kāpēc vispār būtu jāmaksā alga 20 cilvēkiem, kas ir absolūti lemtnespējīgas nulles.

+39
-3
Atbildēt

0

andris902 17.01.2011. 17.02

…ha!…mazais vīrelis tomēr brīvdomīgo Gustiņu nolika pie vietas!…atrada Gustiņa vājo vietu, kur uzspiest!…citādi…kamēr mazais vīriņš pa Franciju tusēja…Brigmanis ar Vējoni sāka pārāk redzami nepildīt vīreļa prasības…vai dolārzaļie zemnieki vēl neapjauš, cik smieklīgi kļūst?…arī sabiedrības reakcija ir vairāk… kā pārsteidzoša!…tad, kad VD valdē virzīja kādu no Vienotības cilvēkiem…komentētājiem līki pirksti palika sašutuma pilnus komentus rakstot…bet Augulis ZZS cilvēkus nekautrējoties stumj visās iespējamās vietās…un nu jau astoņkājis pieņēmies neredzētos apmēros…tikai sabiedrības reakcija…tāda dikti gaudena!…pavisam cita jušana, ja savējie šeptējas?….

+21
0
Atbildēt

10

    piziks > andris902 17.01.2011. 22.33

    ZanE, BET… :) ZZS jau par to visu neuztraucas, uztraucas Vienotības fani un histērija ir Vienotībā, kur pat bez histērijas maz strādātprototošo, kur nu vēl gribošo.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    piziks > andris902 18.01.2011. 00.11

    ZanE! Vai Vienotībai nav iespēju vismaz kādu mugurā duramo duncīti ZZS-am un citiem ļaundariem atņemt?! Vai premjers VD ir kādam publiski teicis: pagājušajā gadā nolažojām tur, tur, tur un tur, tādēļ šogad izdomājām tā, tā un shit-ā… Pērn dažas reizes ieminējās, ka tas un shit-as būs uz diviem gadiem, bet tikai epizodiski. Krīzeslaik netika atsevišķi terminēts, likumi atsevišķi nogrupēti. Solīja ugunsgrēkus vairs nedzēst.
    Tu visur šodien vaino ZZS, bet ne jau ZZS savu premjeru vislaik pašreklāmē kā vis-vis-visgodīgāko, nerādot, ko šis tik godīgu izdarījis: pa punktiem garās, labi lasāmās pārskatāmās stērbelēs? Kādēļ lai es ticētu, cik godīgi un forši tika pieņemti lēmumi MK-tā, ko Lembergs tagad apštopē? Ne vienreiz vien dzirdēts par diktātu bez ierunu tiesībām. Tāpat kā par koalīcijas partneriem pagrūstajām lapiņām pēc parādes. Kuram un kādēļ jātic? Argumenti?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    piziks > andris902 17.01.2011. 18.55

    ZanE, kur problēma bija pērn JL/Vienotībai rīkoties profesionālāk un loģiskāk, lai vēlēšanas vinnētu ar labākiem rezultātiem? Tagadējais sta’voklis ir Vienotības pašu nopelnīts. Par ko sašust? Pērn tā pati Finansu ministrija ar visām nodokļu un nesamēŗīgo/nelogisko nodevu muļķībām bija JL/Vienotības ministrija? Kurš iečomoja Repši par ministru un kurš Repšem ļāva darīt visu, kas ienāk prātā Repšem vai kādām FM tantēm, kas nodokļus izdomā, pa logu skaotities, — kurš piekša šai jomā Vienotību ar JL atliekām? Savējais, ne jau kāds svešais!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Marija > andris902 18.01.2011. 11.20

    >zanE
    Optiskais T ir gudrs vīrs, bet ar vienu nelaimi – pieradināts klausīt hūtem un pretī nerunāt. Ja Optiskais T tik pat vērīgi skatītos uz hūtes un ZZS izgājiejiem un asi tos kritizētu, tad mums būtu viens labs piemērs pilsoniskais attieksmei. Žēl, ka pagaidām vēl nav izaudzis līdz neitrālam politisko procesu vērtējumam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 18.01.2011. 00.24

    …Optiskais Tēmeklis…kāpēc Tev nepatīk, ka es līdzsvaram norādu, ka koalīcijā strādā divas partijas?…Tev vienmēr gribās pie atbildības saukt tikai Vienotību…bet neredzēt ZZS!…vai tas nav pašapmāns, tāpat kā lielai daļai sabiedrības?…būsi palaidis garām gan VD, gan Kampara nosauktās kļūdas un nepadarītos darbus…tepat vien IRā par to bija rakstīts…bet mēs jau katrs redzam tikai to, ko vēlamies saskatīt….

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 17.01.2011. 18.47

    Sabiedrība savu attieksmi jau parādīja vēlēšanās.
    Spēku samērs ir tāds, kāds ir, un sabiedrība ir tāda, kāda ir – turpat pusei labākais premjers ir Lembergs.
    Un kādu reakciju tu gaidi no šādas sabiedrības?
    Ka tā izies ielās?
    Daļa sabiedrības varētu to izdarīt, ja redzētu, ka V kāds spēcīgi protestē pret Lemberga nekaunību, un prasa sab. atbalstu, un pastāv drauds, ka Lembergs tāpēc tos uzmetīs, bet pagaidām izskatās, ka visi ir apmierināti. un laimīgi.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 17.01.2011. 17.17

    Nu un ko sabiedrība tur var izdarīt?
    Ja arī V klusē un nespēj protestēt?
    Vai tad tāds rezultāts nebija prognozējams?
    Un visu zemnieku vājās vietas Lembergam sen zināmas un gan jau ir mapītēs, citādi, viņš nebūtu Lembergs.
    Un smieklīgi viņi vai nav, tas viņus neinteresē, viņus intersē tikai nauda un “gods kalpot Lembergam”.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 17.01.2011. 22.46

    …Optiskais Tēmeklis….ko Tu ar to gribēji pateikt?…ZZS neaizskaramie?…par garīgi slimiem jārūpējas un galviņas jāpaijā?…no viņiem nedrīkst atbildību prasīt?…Saeima nav nespējnieku pansionāts!…vai Tu vari atbildēt, kāda ir ZZS loma Saeimā un valdībā?…mēs jau vienu blondo mirttanti redzējām, kuras uzdevums bija tikai saukt – dodiet!…dodiet vēl!…citādi cilvēki mirs!…ZZS arī ministrijas pārvērtusi par personiskajiem mazdārziņiem, neko tālāk aiz savas sētas neredzot…par kādām strukturālajām reformām var spriest vai vienoties, ja katram tur savs krekls tuvāks…kaut gan sabiedrībā ir tieši tāpat!…tāpēc ZZS divkosīgās spēlītes tik pazīstamas un pieņemamas….

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 17.01.2011. 21.34

    …Optiskais Tēmeklis…- “kur problēma bija pērn JL/Vienotībai rīkoties profesionālāk un loģiskāk, lai vēlēšanas vinnētu ar labākiem rezultātiem?”

    …vai esi aizmirsis, ka bija mazākumvaldība…un katrs, kuram nebija slinkums, domāja tikai par vēlēšanām…nevis lēmumiem, kas svarīgi valstij…un te es nerunāju par JL/V…bet par tiem, kuriem bija svarīgi izgāzt jebkuru saprātīgu iniciatīvu!…patīsim filmu atpakaļ – kāpēc bija jāķerās pie pensijām?…tikai tāpēc, ka NĪN pataisīja par izsmieklu!…un kuras partijas tā nopūlējās?…nebūsi taču aizmirsis!…

    …šobrīd Lembergs pazemoja ne jau Vienotību…bet savējos!!!…tieši savējos no ZZS!…atnāca domas gigants, vienīgais lasītpratējs Lembergs…un pataisīja savējos par analfabētiem, sirgstošiem ar uztveres aizturi, palīgskolas līmeņa kontingentu…kā tādi vispār varēja nonākt Saeimā?….kur ZZS deputāti tika turēti?…Saeimas nama pagrabstāva palīgtelpās?…viņi koalīcijas padomes sēdēs nepiedalījās?…Saeimas sēdēs un komisiju sēdēs gulēja?…neko neapjēdza?…vienīgais Lembergs pēkšņi lietas būtību aptvēra?….un Tu vēl gribi teikt, ka ZZS nekļūst smieklīga?…bet viņi to ir pelnījuši!…un pēc pilnas programmas!!!!

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 17.01.2011. 17.30

    …”ja arī V klusē un nespēj protestēt?”…OK!…sēžam un klepojam pie virtuves galda…cik viss ir slikti!…lai jau tie muļķi no V cīnās vieni paši!…galvenais atrast pareizo argumentu – ko gan sabiedrība var izdarīt!!!!…arī žurnālistu mīkstmiesība nejautājot ZZS – kāpēc?…kādēļ?…ir ļurbiska!…tagad arī sākšu lietot šo vārdu!…prasot atbildību no viena koalīcijas partnera, bet uz otru raugoties caur rozā brillēm…sabiedrībai nav!…vienkārši – nav! tiesību prasīt kaut kādas pārmaiņas!…nevar būt, ka aklums ietekmē arī prāta spējas!…

    +16
    -1
    Atbildēt

    0

photocom 17.01.2011. 16.29

Kā tur lembim
tiesas sēdes vairs nav jāapmeklē
piezēmēt vajag

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu