ZZS priekšroku valdības veidošanā došot “Vienotībai” • IR.lv

ZZS priekšroku valdības veidošanā došot “Vienotībai”

10
ZZS līderis Augusts Brigmanis. Autore: Rūta Kalmuka, F64
Indra Sprance

Vēlētājiem godīgi jāpasaka, ka bez nodokļu paaugstināšanas neiztiksim, saka Brigmanis

Jaunās valdības veidošanas sarunās un Zemnieku savienība (ZZS) priekšroku dos apvienībai  “Vienotība”, intervijā žurnālam IR pauž Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā norāda Brigmanis: “Kā pirmo mēs, protams, izskatām iespēju strādāt kopā ar “Vienotību”. Tā kā mūsu stratēģiskais partneris ir Rietumi, tad loģiski, ka mūsu startēģiskais partneris ir partija, kas orientēta uz Rietumu vērtībām. Jautājums – kas notiek, ja “Vienotība” uzstāda kādas savas prasības un noliek mūs pilnīgi otrā lomā. “ Ja šāda situācija izveidotos, tad ZZS varētu veidot valdību arī ar “Saskaņas centru” gan ar konkrētiem sadarbības nosacījumiem.

“Es nevaru iedomāties, kā tādā valdībā var strādāt. Nu, piemēram, uzliks vēlāk kaut kādu jautājumu, es nezinu, nevis par Afganistānu, bet kaut ko citu. Nu, un ko tad – ''Saskaņas centrs'' visu laiku balsojis pret šīm misijām, un pēkšni sāks balsot par? Kā tad tā valdība strādās?” saka Brigmanis.

Intervijā viņš arī pauž apņemšanos turpināt sadarbību ar starptautiskajiem aizdevējiem un atzīst, ka nodokļi tiks paaugstināti. “Vēlētājiem ir godīgi jāpasaka, ka bez nodokļu paaugstināšanas mēs neiztiksim,” uzsver ZZS līderis.

Pēc savienības domām, būtu jāpaaugstina nekustamā īpašuma nodoklis un jāievieš progresīvs iedzīvotāju ienākuma nodoklis. “Mēs arī esam to ielikuši programmā. Tas ir morālas dabas jautājums – vai ir kaut kāda solidaritāte, vai nav. Tur fiskālā efekta, protams, nav, būsim reālisti,” teic politiķis.

Pilnu intervijas tekstu reģistrētie lietotāji var lasīt Ir.lv Viedokļu sadaļā, tur ievietoti arī sarunas video fragmenti. Intervijas atreferējums lasāms ceturtdienas žurnālā Ir.

Komentāri (10)

putekliic 09.09.2010. 09.33

Tas ir mājiens PLL virzienā: “Kungi, kādi ir jūsu piedāvājumi?” Tā kā ZZS piederēs valdības viedošanas “zelta akcija”, cenu var prasīt bez liekas kautrības.

+8
-1
Atbildēt

0

mary75 09.09.2010. 09.59

Jā, taisni ZZS būs tā, kas izšķirs, kāda būs valdība.
Redzēs, ko par to prasīs, bet, viena lieta, manuprāt, skaidra – Lembergs nesēdēs vēl ilgi.
Bet, ja tāda cena jāmaksā, lai valdībā nebūtu SC un PLL, es esmu ar abām rokām par.

+8
-2
Atbildēt

2

    Kristaps O. > mary75 09.09.2010. 10.39

    tikai viņš(Žurķis) jau gribēs Vienotību pie reizes sašķelt, principā iznīcināt. Izstumt Pilsonisko Savienību. Ko sakāt, varētu tā būt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 09.09.2010. 11.29

    Jā, es arī domāju, ka tāds variants iespējams, arī Vienotības šķelšanās pašai par sevi ir iespējama.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 09.09.2010. 09.11

Patiesībā, visnesāpīgāk un visefektīvāk ir palielināt nekustamā īpašuma nodokli otrajam un nākamajiem īpašumiem, bet ne vienīgajam mājoklim. Un arī šim nodoklim ir jābūt progresīvam. Savukārt, lai paņemtu nodokļus arī no aplokšņu algām, ir jāievieš diferencētais PVN – pirmās nepieciešamības precēm PVN 10%, visam pārējam 23%. Arī tie, kas saņem algas aploksnēs, pērk pienu, maizi, apavus un savu daļu līdz ar to nodokļos samaksās. Pirmās nepieciešamības preces pērk visi, arī tie cilvēki, kam ir ļoti zems ienākumu līmenis, līdz ar to šādām precēm jābūt zemākam PVN. Tas veicinās ātrāku naudas apriti.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu