Policija: Čigānes un Kārkliņas aģitācijā pārkāpumu nav • IR.lv

Policija: Čigānes un Kārkliņas aģitācijā pārkāpumu nav

199
Rīgas Centrāltirgus. Autors: Edijs Pālēns, LETA

“Linstow” un “Centrāltirgus” ir pārliecināts, ka kandidātes aģitējušas neatļauti

Ceturtdien divām partiju apvienības “Vienotība” Saeimas deputātu amata kandidātēm Rasmai Kārkliņai un Lolitai Čigānei neļāva veikt priekšvēlēšanu aģitāciju Stacijas laukumā un “Rīgas Centrāltirgū”. Valsts policija nav konstatējusi likumpārkāpumus Čigānes un Kārkliņas aģitēšanas laikā, vēsta aģentūra LETA.

16.septembrī Čigāne un divas viņas atbalstītājas Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" teritorijā nodarbojās ar priekšvēlēšanu aģitāciju. Pēc apsardzes un izpilddirektora aizrādījumiem Čigāne nepiekrita pamest Centrāltirgus teritoriju. Viņa skaidroja, ka likumā "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" ir teikts, ka aģitāciju nedrīkst veikt valsts un pašvaldības iestādēs vai kapitālsabiedrībās. "Mēs neatradāmies nevienā pašvaldības iestādē, bet gan publiski pieejamā tirgus placī, kas ir pieejams pat nakts laikā,” uzskata Čigāne. Centrāltirgus vadība, turpretim norāda, ka AS “Centrāltirgus” ir pašvaldības uzņēmums, vēsta LETA.

Savukārt citai apvienības “Vienotība” kandidātei Rasmai Kārkliņai aģitāciju veikt Stacijas laukumā liegusi tirdzniecības centra “Origo” apsardze. Apsardzes darbinieki pieprasījuši pārtraukt uzrunāt vēlētājus un pieaicinājuši Valsts policijas pāstāvjus aģitācijas pārtraukšanai. Kārkliņa uzskata, ka “šāda veida nelikumīga iejaukšanās no apsardzes puses ir uzskatāma par Satversmes 100.panta pārkāpumu. Minētais pants noteic, ka "ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta."

Kārkliņa paudusi, ka Stacijas laukums ir publiska teritorija, kur ikvienam ir tiesības brīvi atrasties un pārvietoties, t.sk., Saeimas deputātu kandidātiem tieši uzrunāt vēlētājus un informēt tos. Tikšanās laikā Stacijas laukumā netika izvietoti nekādi reklāmas materiāli, teltis vai citi objekti, kurus būtu nepieciešams saskaņot ar pašvaldību institūcijām vai Tirdzniecības centra Origo īpašniekiem.

Kārkliņa uzskata, ka "Origo" apsardzes un vadības aktivitātes ir saistītas ar Aināra Šlesera ciešo saistību ar "Origo" īpašniekiem SIA "Linstow Center Management". Tikmēr "Linstow" norādījis, ka Kārkliņas un viņas atbalstītāju aģitācija nebija sankcionēta. Kompānijas Iznomāšanas un biznesa attīstības direktors Mārcis Budļevskis paudis, ka visiem politiskajiem spēkiem tika piedāvātas vienādas reklāmas iespējas lielformāta reklāmu un aģitācijas telšu izvietošana Stacijas laukumā.

Komentāri (199)

mary75 17.09.2010. 13.32

Nu jau tas viss sāk stipri atgādināt Krieviju, kur arī vairs bez atļaujas nedrīkst ne aģitēt, ne protestēt, uzreiz savāc.
Smiekli ta smiekli, bet, tas jau ir nopietni, ja publiskā telpā tevi var aizturēt par to, ka tu īsteno savas konstitucionālas tiesības.
Lūk, tā ir demokrātija PLL izpratnē.
To visu tik vienkārši atstāt gan nevajadzētu, taas ir principa jautājums, un te Mūrniecei būtu īstā vieta, kur pielikt savu enerģiju, un ne tikai Mūrnicei.
Rīga, bļin, pieder rīdziniekiem, nevis buldozerim un viņa krancīšiem!

+49
-2
Atbildēt

0

gatis_kauss 17.09.2010. 12.51

Piekriitu Bimbo1. Taa ir sodaama nekauniiba- agjiteet dizjaa vadonja Slesera plakaata eenaa. Pashaa Stacijas laukumaa!

+34
0
Atbildēt

1

    armn > gatis_kauss 17.09.2010. 15.05

    Turmenbashi, starp citu, arii bija kaa buldozers varens.
    Tiesa vinjsh veel arii graamatas rakstiija, bet to varbuut nakamjaam veeleshanaam, kad slesera plakaats stacijas laukumaa grieziisies liidzi saulei.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 17.09.2010. 13.41

Pavisam nesen stacijas laukumā “antifašisti” dalīja savas lentītes, tad tādu pārpratumu nebija :)

+33
0
Atbildēt

2

    dzintarz > buchamona 18.09.2010. 09.47

    kolorado lentīšu dalītājiem
    ============
    Par “kolorado žukiem” – paldies! Nebiju dzirdējis.
    Kādā tīmekļa dzīlē dzimusi šī burvīgā alūzija?

    MC Hammera viegli piesmakušajā balstiņā
    That will make me smile, for a looong, looong time.

    Varbūt kādu dziesmu? U Can’t Touch This žuk?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mincitis888 > buchamona 17.09.2010. 13.54

    Tieši tā, V cilvēkiem, domāju, vajag tiesāties un uzvarēt , jo diez vai origo bandīteļiem bija līgums ar kolorado lentīšu dalītājiem un Lettā ir neapstrīdami pierādījumi kā leščinskis ar liepiņu vazājās pa tirgu un kaisīja muļķīgus solījumus lētticīgiem pārdevējiem:)
    Vispār jau situācija ir vairāk kā nopietna, tiek apdraudēta vārda brīvība! Tik prettiesiskas bandītu metodes sen nebija redzētas…un tās ir šakāļu metodes:( Kur nu vēl mīkstā izteiktie draudi KNABam:( Tas cilvēks ir psihiski slims un bīstams!

    +26
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu