Par “Dienas” galveno redaktoru kļuvis Ilmārs Znotiņš • IR.lv

Par “Dienas” galveno redaktoru kļuvis Ilmārs Znotiņš

36
Lita Krone, LETA

“Diena” netiks politiski angažēta, paziņojis Znotiņš

Par laikraksta "Diena" jauno galveno redaktoru šonedēļ kļuvis pieredzējušais fotogrāfs un kādreizējais laikraksta darbinieks Ilmārs Znotiņš, atsaucoties uz izdevniecības "Dienas mediji" sniegto informāciju, vēsta BNS.

“Esmu pieņēmis izaicinājumu pievienoties Dienas komandai un misijai padarīt labāku Valsti, kurā esam dzimuši un uzauguši,” portālā Diena.lv publicētajā uzrunā darbiniekiem norāda Znotiņš. Viņš arī uzsver, ka “Diena” netiks politiski angažēta.

“Par to mēs esam vienojušies ar Koziola kungu. Avīzei ir jābūt redakcionāli neatkarīgai, tikai tā mēs varam panākt lasītāju uzticību. Tas ir cieši saistīts ar abonentu skaitu un laikraksta metiena palielināšanos, kas savukārt ir saistīts ar mūsu ienākumiem un labklājību,” uzrunā darbiniekiem raksta Znotiņš.

"Dienas mediju" galvenais redaktors Guntis Bojārs, kurš uz laiku bija iecelts laikraksta vadībā, nu varēs pildīt tikai savus tiešos pienākumus, norāda BNS.

Znotiņš pirms tam bijis laikraksta "Diena" fotogrāfs, pēc tam darbojies arī Viestura Koziola īsu brīdi izdotajā iknedēļas žurnālā "Republika".

Laikraksta "Diena" vadību pēdējā laikā vairākkārt skārušas pārmaiņas. Augusta sākumā no amata tika atcelts tikai pirms dažām nedēļām šajā krēslā ieceltais Sergejs Ancupovs. Vēl pirms tam laikraksta vadībā bija Bojārs, kas līdz ar Ancupova atnākšanu kļuva par "Dienas mediju" galveno redaktoru.

Savukārt par mediju koncerna "Diena" 51% akciju īpašnieku augusta sākumā kļuva uzņēmējs Viesturs Koziols. Koziols laikā no 2001. līdz 2004.gadam kopā ar tagadējo politiskās apvienības "Par labu Latviju" līderi Aināru Šleseru bija nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Saliena" līdzīpašnieks. Pirms tam viņi sadarbojušies arī kā apģērbu mazumtirgotāja "Varners" līdzīpašnieki un kopīgi atvēruši apģērbu veikalus "Dressman", kā arī bijuši partneri citos projektos.

Turklāt informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā liecina, ka Koziols divas reizes ziedojis Šlesera vadītajai Latvijas Pirmajai partijai – kopumā 12 tūkstošus latu. Turklāt pērn viņš ziedojis 18 tūkstošus jau apvienotajai partijai – LPP/LC.

Komentāri (36)

andrejs_kirsis 24.08.2010. 13.07

Tagad mums būs avīze ar lielām smukām bildēm!

+12
0
Atbildēt

1

    janazakovica > andrejs_kirsis 24.08.2010. 15.48

    republika.lv iztereja 2,3 milj.latus lai slavinatu savaa zurnalaa godmani un sleseru.protams ar tas redaktoru prieksgalaa.nav gruti uzminet kas notiks tagat.varbut republikas nedaudz uzlabotaa versija.

    0
    0
    Atbildēt

    0

marčiks 24.08.2010. 13.04

Neizklausās ticami, ka fotogrāfs bez pieredzes vadošā amatā var pēkšņi veiksmīgi sākt vadīt lielu dienas laikrakstu. Neizklausās ticami, ka bijušie republika.lv darboņi, kas gānīja “pederastus” un slavēja Šleseru, spēs nodrošināt mūsdienīga laikraksta pastāvēšanu. Īpašu uzmanību ieteicams pievērst aicinājumiem “padarīt labāku Valsti” (=par labu Latviju?), “neskopoties ar uzslavu tam, kas darījis labu”, “rosināt sākt pārmaiņas no apakšas” (tas ir, slavēt, bet nekritizēt “augšas”) un, protams, “šis ir biznesa projekts”.

+8
0
Atbildēt

1

    v-auto > marčiks 25.08.2010. 10.05

    Fotogrāfa iecelšana par galveno tikai apliecina, cik saķēzīta bija Diena ar saviem sorosītu redaktoriem. Nākas ķepuroties ne pa jokam, lai saglābtu laikrakstu. Varbūt tieši labam fotogrāfam izdosies? Skata leņķis, cerams, patiess un objektīvs. Lai nu izdodas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 24.08.2010. 12.51

Ilmār kā tad tā? Skolā tak normāls čalis biji,bet tagad lien tādā “figņā”. Būtu tak turpinājis fotogrāfēt – tas Tev labi sanāk. Kas notiek ? Nopirka ar visu sirdsapziņu?

+10
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu