Drīzumā velosipēdus varētu brīvprātīgi reģistrēt • IR.lv

Drīzumā velosipēdus varētu brīvprātīgi reģistrēt

43
Inta Puriņa, F64

Reģistrācijā būs jānorāda veids, kādā iegūtas īpašuma tiesības uz riteni

Plānots, ka turpmāk velosipēdu īpašniekiem būs iespēja brīvprātīgi reģistrēt savus velosipēdus. To paredz grozījumi Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos, kas gan vēl jāpieņem valdībā, ziņo LETA.

Ideja reģistrēt velosipēdus pieder Satiksmes ministrijai un Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD). Ministrija skaidro, ka zādzības gadījumā riteni būtu iespējams vieglāk identificēt, kas pašlaik ir aktuāla problēma. Tāpat varētu nodrošināt arī to uzskaiti valsts reģistrā, kas sniegtu aptuvenu priekšstatu par aktīvā dzīvesveida cienītāju – velosipēdistu – skaitu valstī.

Tie, kuri vēlēsies reģistrēt savu velosipēdu, to varēs izdarīt elektroniskā veidā CSDD mājaslapā vai dodoties uz kādu no CSDD nodaļām. Brīvprātīgi reģistrējot velosipēdu, personai būs jānorāda transportlīdzekļa tehniskie dati un veids, kādā tā ieguvusi īpašuma tiesības uz riteni. Velosipēdus bez rāmja numura CSDD nebūs iespējams reģistrēt.

Komentāri (43)

mxblack 22.07.2010. 12.46

Jauki. Es dzīvoju pašā Rīgas maliņā mazā mājiņā zaļā pļaviņā un velosipēds man ir neaizvietojams. Es ar to braucu uz darbu, uz Depo pēc materiāliem, uz centru kārtot lietas un visur kur vien varu aizbraukt. Es tiešām ļoti baidos to zaudēt, tādēļ esmu tam pierīkjis pat elktronisku signalizāciju kā auto. Vai reģistrācija to pasargās? Drīzāk derētu tā rāmi ievietot kādu raidītājčipu lai to var atrast ar uztvērēja palīdzību. Tikai pagaidāmtas ir dārgi.

0
0
Atbildēt

0

arnis_treimanis 08.08.2010. 21.08

Ess personīgi csdd neregistrēšu savu velo , tur vēl un jamaksā , es bezmaksas pieregistrēju uz http://www.veloreg.lv , tur viņiem arī saistības ar policiju

0
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu