Pirms tarifu apstiprināšanas auditēs ''Latvenergo'' • IR.lv

Pirms tarifu apstiprināšanas auditēs ''Latvenergo''

34
Gatis Gierts, F64

Regulators apšauba atsevišķas izmaksas ''Sadales tīkla'' augošo tarifu projektā

Izskatot meitas uzņēmuma AS "Sadales tīkls" lūgumu paaugstināt elektroenerģijas sadales sistēmas tarifus, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) veiks auditu "Latvenergo" koncernā, šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja SPRK padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva.

Regulatoram ir šaubas par atsevišķām izmaksu pozīcijām, piemēram, autotransportu un informācijas tehnoloģijām, ņemot vērā, ka patlaban ir laiks, kad jāekonomē un jāsamazina izdevumi, regulatora vadītājas teikto atreferē aģentūra LETA.

Jau vēstīts, ka "Sadales tīkls" prasa tarifu 2011.gadā palielināt par 10-11%, bet turpmākajos gados – par 18%. Sadales un pārvades sistēmu tarifi tiek iekļauti elektroenerģijas gala tarifu aprēķinos, un šāds kāpums no iedzīvotājiem iekasējamo elektrības maksu var paaugstināt par aptuveni 5%.

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss biznesa portālam Nozare.lv paudis, ka "Sadales tīkla" tarifam kāpjot par 15%, pieaugums gala tarifā būtu aptuveni 7-8%, un to paredzēts piemērot nākamā gada laikā.

SPRK nolēmusi pagarināt AS "Sadales tīkls" iesniegtā elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projekta izskatīšanas termiņu līdz šī gada 26.novembrim, jo pēc vairākkārt pieprasītās un saņemtās papildu informācijas joprojām papildus jāvērtē atsevišķas izmaksu pozīcijas. Tas neapmierina projekta iesniedzējus, tāpēc tiks lūgts šo jautājumu izskatīt ātrāk, sacīja Bariss, norādot – ''nav labi šādus lēmumus pakārtot vēlēšanu grafikam".

Jau vēstīts, ka vēl nesen līdz ar ''Latvenergo'' koncerna valdes vadītājiem Kārli Miķelsonu un Aigaru Meļko aizdomās par līdzdalību neatbilstīgā rīcībā ar valstij piederošā uzņēmuma finansēm tika aizturēti arī divi ''Sadales tīkla'' vadības pārstāvji.

Komentāri (34)

mjantons 20.07.2010. 17.52

Visai paradoksāls institūcijas, kura nav tam autorizēta, lēmums. Valsts kā īpašnieks ir atcēlusi komerclikuma darbību akciju sabiedrībā (akcionāru, padomes, valdes un iekšējā audita attiecības)tā rezultātā informācijas plūsmas un uzdevumi uzņēmuma darbības sasniegšanai ( bojājumu novēršanas laiki, jaunu patērētāju pieslēgšana utt.) Esam atkal “back in USSR”. Zaudētāji ir elektrības patērētāji un ekonomika kopumā. Ja ar dažu personu nomaiņu uzņēmuma vadībā tiek uzskatīta par risinājumu tad tā ilūzija un izlikšanās. Strukturālās problēmas ir daudz dziļākas un noslēptas aiz konfidencialitātes plīvuru ar tā paša regulatora gādību.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu