Dalbiņš atbalsta nepaklausīgo KNAB darbinieku atlaišanu • IR.lv

Dalbiņš atbalsta nepaklausīgo KNAB darbinieku atlaišanu

40
Reinis Hofmanis, F64
Indra Sprance

Strīķe Saeimas Aizsardzības komisijas sēdē nepiedalās

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša iecerētais biroja reorganizācijas plāns ir pareizs un atbilst likumam, tā otrdien pēc Vilnīša uzklausīšanas komisijas sēdē paziņoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Juris Dalbiņš (TP).

Dalbiņš arī pauda viedokli, ka KNAB priekšniekam ir tiesības atbrīvot no amata nepaklausīgus darbiniekus, ko varētu attiecināt uz KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, kas, pēc Vilnīša otrdien komisijas sēdē paustā, neesot pildījusi viņa rīkojumus.

Šim komisijas vadītāja viedoklim gan nepiekrita atsevišķi deputāti, tostarp deputāte Vaira Paegle (PS), līdz ar to komisija gatavos rakstisku atzinumu par otrdien komisijas sēdē uzklausīto informāciju.

Komisijas sēdē piedalījās Vilnītis, viņa vietnieks Alvis Vilks, bet no KNAB konsultatīvās padomes bija aicināts jurists Aivars Borovkovs.

Komisijas sēdē Vilnītis stāstīja, ka KNAB darba rezultāti ir pasliktinājušies, darbs neesot apmierinošs, tomēr viņš solījās to uzlabot, īstenotjot reorganizācijas plānu. Vilnītis skaidroja, ka šādu reģionu nodaļu bija lūdzis izveidot Strīķei no saviem cilvēkiem, bet, kad tas neesot darīts, izveidojis atsevišķu sev pakļautu grupu. “Man nevajag nekādu specgrupu. Jutai šie cilvēki bija iedoti,” skaidroja Vilnītis, kurš komisijas sēdē arī sūdzējies, ka pēdējā laikā viņam neesot laika darbam, jo to vien jādara kā jārunā ar žurnālistiem, “kas mani mēģina noķert un sadot pa vienu vietu”.

Jau vēstīts, ka KNAB reorganizācijas plānu un saistībā ar to izveidojušos konfliktu starp Vilnīti, Strīķi un premjeru Valdi Dombrovski (JL) sestdien vērtēs Nacionālās drošības padome.

.

Komentāri (40)

ekmanis 15.06.2010. 12.16

No malas izskatās, ka TP Dalbiņam ar Jaundžeikeru uzdevusi par katru cenu noturēt Vilnīti amatā. Pretējā gadījumā Strīķe sāks locīt TP nelikumīgos finansiālos darījumus un liks atmaksāt lielos pārtēriņus. Ja Vilnītis paliks, šie jautājumi tiks “aizmirsti”.
Dāmas un kungi, piedāvājiet likmes: Dalbiņš vai Dombrovskis, resp., Vilnītis vai Strīķe.

+30
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 15.06.2010. 12.08

Mani interesē, ko partijas, kuras reitings ir zem 2% deputāts domā? Nē. Vai kādu interesē? Nē, Dalbiņa kungs.

+28
-1
Atbildēt

2

    sandakivleniece > andrisskrastins 15.06.2010. 12.43

    Mani interesē visi viedokļi, jo tad mazākais var mēģināt saprast kas notiek.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andrisskrastins 15.06.2010. 13.43

    Interesanti tas, ka “viedokļu dažādība” tiek praktiski piesaukta vienmēr tad, kad tas ir vajadzīgs oranži rozā sarkanā kvadrāta koalīcijai. Tad kad paši lemj – viss ir skaidrs un citi viedokļi neeksistē.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

mary75 15.06.2010. 12.18

Vispār jau, noziedzīgus rīkojumus drīkst nepildīt pat armijā un pat kara laikā, un to, ka Vilnīša rīkojumi par jau daudzu pieredzējušo darbinieku atlaišanu un KNAB reorganizāciju, kur kaut cik sakarīgie tiktu nosūtīti “trimdā”, un ap Vilnīti pulcētos uzticami viņa un AŠ atbalstītāji, un visas lietas tiktu pakļautas Vilnīša, tātad arī AŠ un SC politiskai kontrolei, ir noziedzīgi, tas saprotams visiem, izņemot, protams, šo AŠ un SC tandēmu un viņu kautrīgos klusos atbalstītājus no ZZS.
Tiek nekaunīgi un atklāti grauta līdz Vilnītim normāli strādājošā iestāde, tā tiek pakļauta atklātai politmafijas kontrolei, un es nezinu, kā to var novērst.

+27
0
Atbildēt

2

    sandakivleniece > mary75 15.06.2010. 12.25

    Mjā, ej nu saproti kur šajā mazajā valstiņā izraut patiešam politiski neatkarīgu šāda iestādijuma vadītāju:(.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > mary75 15.06.2010. 12.24

    To nevar novērst, Ķīpsala jau pierādīja, ka spēle iet uz visu banku. Krieviski sakot”poslje nas hotj patop”.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu