Reģionālajām TV nav naudas apraidei nākamgad • IR.lv

Reģionālajām TV nav naudas apraidei nākamgad

33
Andrejs Terentjevs, F64

Prasa pāreju no analogās uz digitālo apraidi pagarināt līdz 2013.gadam

Vietējo un reģionālo televīziju pārstāvji vērsušies pie Latvijas augstākajām amatpersonām un atbildīgajām struktūrām, prasot rast risinājumu apraides problēmām nākamajā gadā. Atklāto vēstuli parakstījušas 11 televīzijas.

SIA "Lattelecom" par apraidi vietējām televīzijām par viena kanāla izmantošanu būtu jāsamaksā 650 tūkstoši latu. Tādu naudu nav iespējams nopelnīt, teikts atklātajā vēstulē. Tādēļ televīzijas cer uz valsts dotāciju.

“Mēs nepiedāvājam savam skatītājam seriālus, sensācijas par dažādu "zvaigžņu" dzīvi un politiķu intrigas. Esam strādājuši pieticīgos apstākļos un rādījuši ēterā, kā dzīvo cilvēki pilsētās un laukos, devuši iespēju vietējiem uzņēmējiem, kam nav pa kabatai reklamēties lielajos medijos, stāstīt par sevi un savu darbu, snieguši informāciju par notiekošo pašvaldībā un nodrošinājuši tiešu komunikāciju. Tikai vietējā TV ēterā Latvijas lauku iedzīvotājs var redzēt sevi un savus kaimiņus, justies piederīgs savai dzīvesvietai, tātad arī savai valstij,” uzsvērts vēstulē.

Vienlaicīgi vietējās un reģionālās televīzijas prasa izvērtēt iespēju pāreju no analogās uz digitālo apraidi pagarināt līdz 2013.gadam. Viņi arī aicina dot vietējām televīzijām tiesības nodrošināt apraidi ar saviem tehniskajiem līdzekļiem, iepriekš saskaņojot to ar Elektronisko sakaru direkciju. Tāpat būtu jādeleģē reģionālo un vietējo televīziju darbības nodrošināšanai sabiedriskā pasūtījuma raidlaiku un finansējumu, kas paredzēts komerciālajām televīzijām, palielinot no 15% uz 30%.

Atklāto vēstuli parakstījuši Vidzemes TV, Kurzemes Televīzija, Ģimenes TV, Rēzeknes TV, Ogres TV, Jelgavas Televīzija, Aizputes TV, Skrundas TV, Talsu TV, Vidusdaugavas televīzija un Zemgales novada televīzijas vadība.

Komentāri (33)

daina_tabuna 10.11.2010. 09.45

Ir jāļauj likt savus digitālos raidītājus. Tādi mazie mierīgi var savu mazjaudas raidītāju apsaimniekot un sanāks reizes 30 lētāk nekā maksāt Lattelecom par novecojušas apartūras raidīto zemas kvalitātes signālu. Bet baidos, ka Lattelecom lobijs valdībā un Saeimā ir pārāk spēcīgs. Ja pat tiesai neizdodas Šķēli par to afēru iesēdināt.

+2
0
Atbildēt

0

mixizzz 09.11.2010. 23.48

Iesaku pāriet uz youtube.
Sanāks daudz lētāk gan satura veidotājiem, gan skatītājiem.

0
0
Atbildēt

0

Liene Ramane 09.11.2010. 20.19

Tas bija skaidrs un zināms jau sen… :(

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu