Lemberga partija aicina Kristovski atkāpties • IR.lv

Lemberga partija aicina Kristovski atkāpties

48
Andrejs Terentjevs, F64

Kristovska e-pasta saraksti pirmdien skatīs koalīcijas sanāksmē

Aivara Lemberga vadītā "Latvijai un Ventspilij" aicina ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski ("Pilsoniskā savienība", "Vienotība") atkāpties no amata, aģentūru BNS informēja partijā. Šo jautājumu izskatīs arī apvienība “Zaļo un zemnieku savienība” (ZZS), kuras sastāvā ietilpst “Latvijai un Ventspilij”.

"„Latvijai un Ventspilij” valde nosoda rusofobiju un jebkuru cilvēku diskrimināciju pēc rases, tautības, valodas, reliģiskās pārliecības un politiskās piederības. Partijas valde absolūti pieturas pie Satversmē rakstītā principa, ka cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas," pausts Lemberga partijas izplatītajā paziņojumā.

Šo jautājumu skatīs arī ZZS valde, BNS apliecināja apvienības valdes loceklis Indriķis Putniņš. Taču no jebkādiem komentāriem par Lemberga vadītās partijas pausto pozīciju Putniņš pagaidām atturējās.

ZZS ir vienīgie "Vienotības" partneri valdošajā koalīcijā. Šo jautājumu pirmdien vērtēs koalīcijas sanāksmē, aģentūrai BNS teica premjera preses sekretāre Līga Krapāne. Viņa, paužot valdības vadītāja Valda Dombrovska ("Jaunais laiks", "Vienotība") viedokli, uzsvēra, ka šis ir tikai vienas ZZS sadarbības partijas viedoklis, taču to pirmdien pārrunās koalīcijā. Tomēr Dombrovskis ir pārliecināts, ka vienošanās par atbalstu Kristovskim tiks panākta, jo ZZS ir konstruktīvs partneris. Premjers uzskata, ka demisijas pieprasījums argumenti, kas tiek izmantoti, ir "aiz matiem pievilkti".

Jau ziņots, ka opozīcijā esošā apvienība "Par labu Latviju" pieprasījusi Kristovska demisiju, par pieprasījumu Saeimas ārkārtas sēdē lems otrdien. Portālā pietiek.com publiskota Kristovska (“Pilsoniskā savienība”) sarakste ar partijas biedru Aivaru Sluču, kurš cita starpā raksta, ka viņš kā ārsts Latvijā nevarētu ārstēt krievus vienlīdzīgi latviešiem. Portālā publicētajā atbildē Kristovskis raksta: “es pilnīgi piekrītu tavam redzējumam un vērtējumam". Portāls raksta, ka tā ir atbilde Sluča viedoklim par krieviem, taču Kristovskis to noliedz – tā ir atbilde vēstulei par korupciju un valsts izzagšanu.

Komentāri (48)

sandramarciap 05.11.2010. 17.30

nevaru nekā saprast,kāda teikšana Lembergam,?
valsti vada Dombrovskis!

+21
-2
Atbildēt

2

    ivetao2007 > sandramarciap 07.11.2010. 13.44

    Lembergs ir viens no riebīgākajiem cilvēkiem, kurus Latvijā pazīstu. Glumeklis. Viņš man pat paldies nepateica, kad aizsūtīju vienreizējas bildes par ventspilnieka Daiņa Kūlas uzvarām olmpiskajās spēlēs, pasaules meistarsacīkstēs. Uz ieteikumu nosaukt Ventspils Olimpisko centru olimpiskā uzvarētāja vārdā, Lembergs smīnēja. Esot par jaunu. Lembergs būs Ventspils melnais caurums, bet kamēr būs cilvēce, tikmēr ventiņa Daiņa Kūlas vārds vēsture būs rakstīts ar zelta burtiem”. Hutes nesātājs, izskatās, gaida ka Ventspili nosauks par Lemburgiju. Tas nenotiks! Vispār Ventspils var lepoties arī ar Ģirta Kristovska sportiskiem sasniegumiem. Lemberg, negrabsties, apdedzināsi rokas!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > sandramarciap 05.11.2010. 17.53

    Jāpiekrīt – es arī nevaru saprast!
    Jāatkārto Francijas Prezidenta reiz teiktais:”Būtu izmantojis iespēju paklusēt!” Bet VK taču Ventspils Domē bija opozīcijā AL! Tur tas “suns” aprakts! Radusies iespēja ieriebt VK, nerēķinoties ne ar ko!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Janis 05.11.2010. 17.35

Re kur arī safabricējuma pret Kristovski avots, pats atzinās. :)

+21
-2
Atbildēt

0

maris 05.11.2010. 17.48

Hmm. Laikam tomēr Lembergam vajag atkal piemērot apcietinājumu kā drošības līdzekli par nozagto.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu