TP sāk pamest reģionu līderi • IR.lv

TP sāk pamest reģionu līderi

25
Gatis Dieziņš, LETA
Indra Sprance

Pēc vēlēšanām no TP izstājusies Saldus novada priekšsēdētāja, atrašanos partijā izvērtē arī citur

Reaģējot uz Tautas partijas (TP) slikto startu 10.Saeimas vēlēšanās, vairāki partijas līderi reģionos sākuši izvērtēt savu turpmāko atrašanos šajā partijā, iesniegumu par izstāšanos no TP jau uzrakstījusi Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa, šādu iespēju izvērtējot arī virkne Aizkraukles novada domes deputātu.

Aizkraukles novada domē 12 no 15 pašvaldības deputātiem ievēlēti no TP saraksta. Domes priekšsēdētājs Vilnis Plūme  (TP) Ir.lv sacīja, ka pēdējās Saeimas vēlēšanas parāda noskaņu visā valstī. “Tas liek pārdomāt dažas lietas, – kur un kas ir kļūdījies. Mēs neuzskatām, ka būtu ko salaiduši dēlī, “ sacīja Plūme.

Uz jautājumu, vai lēmumu par palikšanu partijā vai aiziešanu pieņems visi 12 deputāti kolektīvi, Plūme nevarēja atbildēt, vien norādot, ka deputātu vidū neesot neviena, kurš stingri uzstātu par palikšanu TP. Turklāt galvenie iemesli neesot finansējuma jautājumi, bet gan politika. “Ir jāizsver, vai turamies pie partijas, kurai ir tik dramatiski reitingi, vai skatāmies, kādu ceļu tālāk iet, “ sacīja Plūme.

Pēc viņa teiktā, šobrīd notiekot aktīva situācijas izvērtēšana nodaļas ietvaros, notiekot arī sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem. Viens piedāvājums šķietot simpātisks, taču viņš pagaidām, kamēr notiekot sarunas, atturējās nosaukt šo politisko spēku.

Savukārt Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa Ir.lv nevēlējās paskaidrot, kādēļ pametusi partiju. Viņa atzina, ka aptuveni pirms nedēļas ir uzrakstījusi iesniegumu. “Tas ir personisks lēmums,” norādīja Rassa

Ir.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka virne TP reģionālo līderu pēc vēlēšanām ir izrādījuši interesi par iestāšanos Zaļo un Zemnieku savienību veidojošajās partijās. To Ir.lv apstiprināja arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, gan norādot, ka “blokos ZZS nevienu neuzņems”. Brigmanis skaidroja, ka Latvijas Zemnieku savienībā, lai iestātos, jābūt diviem cilvēkiem, kas iesaka šo kandidatūru, nekādi izņēmumi nebūšot un cilvēki tikšot vērtēti individuāli.

Apvienības "Par labu Latviju" (PLL) Saeimas frakcijas vadītājs un viens no Tautas partijas (TP) līderiem Edgars Zalāns neuzskata, ka varētu notikt masveidīga TP reģionu līderu aiziešanu no partijas, vēsta aģentūra LETA. "Neredzu īsti iemeslu, kādēļ tā būtu jādara daudzās pašvaldībās, kurās TP ir stipras pozīcijas, turklāt arī nākamās pašvaldību vēlēšanas vēl ir aiz kalniem," teica Zalāns.

Jau vēstīts, ka 10.Saeimas vēlēšanās TP startēja kopīgā apvienībā ar LPP/LC, kas 10.Saeimā ieguva astoņus mandātus.

Komentāri (25)

kkristaps 25.11.2010. 16.17

Un paliks strādātnācējs un tulpju audzētājs pie paša pieķēzītās caurās siles … Tas priecē.

+28
0
Atbildēt

0

Ieva 25.11.2010. 15.12

pēdejais laiks tīties, citādi būs jāatmaksā “pozitīvisms”. Žurkas sāk mukt no kuģa. Vienīgi krāsa, lai pārkrāsotos, jānopērk.

+26
-1
Atbildēt

0

andrejev_boris 25.11.2010. 15.19

O, Plūme ar savu branžu atkal dreifēs. Tiem nu gan ir lokani mugurkauli, nekādu principu. Pats Plūme pirmoreiz ievēlēts kā sociāldemokrāts, tad vēji mainās un kļūst par TP biedru, tagad atkal prom. Pie kam, tik radikāli maina savus uzskatus, it kā nomainīt partiju būtu vienkārši iestāties citā pulciņā. Cilvēki – gliemji, nudien. Un kur tagad? Uz PS vai pie Šlesera?

+18
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu