Raivis Dzintars neizslēdz palikšanu opozīcijā • IR.lv

Raivis Dzintars neizslēdz palikšanu opozīcijā

42
Raitis Plauks, F64

"Visu Latvijai!" pozīciju pārskatītu ar trīs prasību izpildi no SC

Partijas "Visu Latvijai!" līderis Raivis Dzintars pieļauj, ka viņa pārstāvētā Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" (VL-TB/LNNK) 10.Saeimā varētu palikt opozīcijā. Tā ziņo BNS, atsaucoties uz Dzintara sacīto otrdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes".

"Mēs paliekam pie šīs atbildes – mēs neredzam sevi vienā koalīcijā ar "Saskaņas centru" un neredzēsim.. Sadarbības līgums ir ārējā čaula, jāskatās, kas ir saturs. Ja tiek piedāvāta sadarbība parlamentārā līmenī, piemēram, komisijas vadītāja postenis vai vieta prezidijā, tad tā ir viena situācija, ja tas ir ministra postenis, tad cita.. jāredz piedāvājums," viņš sacīja.

Savu nostāju pret SC "Visu Latvijai!" varētu pārskatīt tikai gadījumā, ja SC izpildīs trīs prasības: oficiāli atzīs Latvijas okupācijas faktu, atteiksies no ieceres krievu valodai piešķirt oficiālas valsts valodas statusu un pārtrauks sadarbību ar Krievijas premjera Vladimira Putina pārstāvēto politisko spēku.

"Kamēr tas nav noticis, "Saskaņas centrs" ir tas, kas viņš ir," BNS citē Dzintara teikto.

Aģentūras LETA aprēķini, vadoties pēc Centrālās Vēlēšanu komisijas provizoriskajiem 10.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, liecina, ka no VL-TB/LNNK saraksta deputāta mandātu saņemts tikai viens "tēvzemietis" – Dzintars Rasnačs, bet septiņi deputāta mandāti būs „Visu Latvijai” biedriem.

Komentāri (42)

daina_tabuna 05.10.2010. 09.44

Pareizi, Raivi!
Tikai esmu par 99,99% drošs, ka arī tas neko nemainīs, jo vārdos jau viņi var pateikt jebko un pat uzrakstīt uz papīra, bet rīkosies vienalga pretēji. Tie nav cilvēki, kas turēs solījumus. Kā Maskava liks, tā arī darīs.

+20
-2
Atbildēt

0

elinaliepina 05.10.2010. 10.22

Manuprāt, trīs pilnīgi precīzi un korekti formulēti nosacījumi – dzīvojam taču nacionālā valstī. Un cik gan konformistiskam jābūt latvietim, lai tos nosauktu par “radikāliem”. VL ir Saeimā, un, ja neiekritīs “veco” partiju iebrauktajās sliedēs, paliks tur ilgstoši.
Savukārt, apstiprinot TB/LNNK kandidātus ministru amatiem, VL varētu apvienībai pieprasīt tiesības nomainīt ministru, ja tas nestrādā valsts interesēs.

+15
-2
Atbildēt

0

buchamona 05.10.2010. 11.08

trīs prasības: oficiāli atzīs Latvijas okupācijas faktu, atteiksies no ieceres krievu valodai piešķirt oficiālas valsts valodas statusu un pārtrauks sadarbību ar Krievijas premjera Vladimira Putina pārstāvēto politisko spēku. ++++ un, kur šeit ir ekstrēmisms? Ar vien biežāk es sāku pamanīt vienu bīstamu tendenci – oficiālais uzstādījums par valsts valodu, LR atjaunošanu, nevis “būvēšanu no jauna” utt ir pacelts tik augstu “formālajā stratosfērā”, ka tam vairs nav saskares ar zemi. Tiko kāds uz šiem uzstādījumiem grib balstīt savu reālās dzīves poziciju, tā viņš uzreiz tiek apzīmogots par ekstrēmistu. Tāda situācija ir sākums LR bojā ejai. To es tā – bez patosa, tā vnk ir acīm redzama patiesība

+9
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > buchamona 05.10.2010. 13.06

    oficiālais uzstādījums par valsts valodu, LR atjaunošanu, nevis “būvēšanu no jauna” utt ir pacelts tik augstu “formālajā stratosfērā”, ka tam vairs nav saskares ar zemi. Tiko kāds uz šiem uzstādījumiem grib balstīt savu reālās dzīves poziciju, tā viņš uzreiz tiek apzīmogots par ekstrēmistu. Tāda situācija ir sākums LR bojā ejai…
    —————————————————–
    Ir kau kāds kritikais punkts,kad atšķrība starp sabiedrībās rakstīto un nerakstītuo kodeksiem kļūst tik liela, ka zociums nuobrūk.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu