Jauno valdību cer apstiprināt 2.novembrī • IR.lv

Jauno valdību cer apstiprināt 2.novembrī

36
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

“Vienotība”, ZZS un VL – TB/LNNK vienojas par sadarbību arī nākamās koalīcijas izveidē

Apvienības “Vienotība” vadība svētdien, tiekoties ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī “Visu Latvijai!”- “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK pārstāvjiem, vienojās par sadarbību nākamās valdības veidošanā, tādējādi nodrošinot tai 63 deputātu atbalstu Saeimā.

Lai arī panākta konceptuāla vienošanās par nākamās valdības aprisēm, “Vienotība” pirmdien runās ar apvienību “Saskaņas centrs” (SC) par iespējamām sadarbības formām. Ir.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka visās “Vienotības” partijās, tajā skaitā arī “Pilsoniskajā savienībā”, ir cilvēki, kuri uzskata, ka SC nevajadzētu atstāt opozīcijā, tādēļ tuvāko dienu laikā partiju iekšienē par šiem jautājumiem tikšot plaši diskutēts. Liela nozīme būs arī pirmdienas sarunām ar SC, lai noskaidrotu, “ko īsti vēlas SC”.

Pirmdien pēc tikšanās ar ZZS un VL-TB/LNK premjers atzina, ka ar abām partijām ir panākta vienošanās nākamo valdību izveidot līdz 2.novembrim, lai šajā dienā to varētu apstiprināt, kā arī vienošanās par ekonomikas stabilizācijas programmas turpināšanu un sadarbību ar starptautiskajiem aizdevējiem.

“Vienojāmies provizoriski par to, ka vajadzētu laika grafiku plānot tā, lai 2.novembrī, kad ir jaunās Saeimas sēde, varētu apstiprināt jauno valdību, tātad neievilkt šo procesu, “ sacīja Dombrovskis.

Premjers atturējās sīkāk skaidrot, ko viņš varētu piedāvāt SC, norādot, ka vispirms jānotiek sarunām. Arī Brigmanis un Lembergs bija izvairīgi par sadarbību ar SC, norādot, ka “viss ir premjera rokās. “ Savukārt VL – TB/LNNK līderis Roberts Zīle atzīmēja, ka ārvalstīs esot normāla prakse, ka opozīcijas partijām tiek dota iespēja vadīt atsevišķas parlamenta komisijas, piemēram, publisko izdevumu komisiju.

Lembergs pēc tikšanās joprojām pauda pārliecību, ka ir jāpārskata vienošanās nosacījumi ar starptautiskajiem aizdevējiem.

“Ir jāizveido valdība, tā jāapstiprina, bet pēc tam ir sarunu raunds ar starptautiskajiem aizdevējiem, kur, es uzskatu, ir lietas, par kurām vajadzētu vienoties, lai tās būtu izdevīgākas Latvijai. Tajā skaitā ir jādiskutē par budžeta deficīta lielumu, par atdošanas termiņiem un daudzām citām lietām,“ sacīja Lembergs.

Uz jautājumu, kāds budžeta deficīta līmenis Lembergam būtu pieņemams, Ventspils mērs nevarēja atbildēt, norādot, ka jāskata budžeta situācija kopumā. Tomēr viņš minēja, ka deficīta palielināšana par 1% (no nākamajam gadam paredzētajiem 6% no iekšzemes kopprodukta uz 7%) ļautu “griezt” mazāk un saglabāt, piemēram, samazinātās pievienotā vērtības nodokļa likmes.

Komentāri (36)

daina_tabuna 03.10.2010. 15.07

Bilde ir vienkārši lieliska- Aivars fonā tāds:
– Nu, nu puiši! Vienojas ātri, lai mani prokuratūra liek mierā un varu turpināt šeftēties.

+37
-1
Atbildēt

1

    ivetao2007 > daina_tabuna 03.10.2010. 16.23

    Pārk daudz asinia ir izlietas un tautas nauda aizlaista pasaulē, lai hūtainais rūķītis vēl kādreiz tiktu šadu solidu kungu sabiedrībā. Viņam paredzēti apartamenti, kuriem durvis var attaisīt tikai no ārpuses.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

mantins7 03.10.2010. 15.11

Āāāā, Lemberdziņš tik mīlīgs fonā, neviens karikatūrists labāk neuzzīmētu!.. :)

Žetons bildes autoram.

+30
0
Atbildēt

0

disassociative 03.10.2010. 15.32

Par Lembergu skaidrs – četrus gadus zēns var gulēt mierīgi. Koalīcija arī jau gandrīz skaidra, trūkst vēl 8 vietu no VL/TBLNNK. Bet tas noteikti nav sliktākais variants. Tagad jāgaida vēl Urbanoviča draudi par Biškeku, jo pie varas zēns laikam netiks. Nekas, vienreiz uz barikādēm izcīnījām savu valsti, iesim otrreiz, ja vajadzēs.
Vakar man pasē neiespieda zīmogu. Mani vecāki balsoja izteiktā TP bastionā, kurā balsošanas kabīnes nebija, tikai nodalītas vietiņas pie galdiņa un uzraugs uz pirkstiem skatījās. Esot jutušies kā krievu laikā. Gribējuši balsot ar tukšu aploksni, bet sabijušies no uzraugiem. Galu galā jau gandrīz 80 gadi un aiz muguras izsūtījums. Par laimi ielikuši aploksnē VL/TBLNNK biļetenus nevis ko citu. Laiks steidzami domāt par e- vēlēšanām. 4 gadi ir pietiekams laiks. Pie tam, ja vēlēšanas būtu notikušas elektroniski, rezultāti būtu bijuši pavisam citādi, jo būtu piedalījušies daudz vairāk emigrējušo pilsoņu. Un tad PLL būtu zem strīpas.

+22
-1
Atbildēt

2

    andrisskrastins > disassociative 03.10.2010. 15.38

    alias, šobrīd Lembergam neko jaunu izvirzīt nevar, visas lietas, kas ir ierosinātas, iet savu gaitu un ne valdība, ne TM tajās vairs iejaukties nevar. TM amatu Lembergam vairs nevajag, jo arī tiesas TM nevar tieši ietekmēt, savukārt Ventspilī ir beidzies karš starp grupējumiem. Tāpēc domāju ka Lemberga mieram attiecībā uz valdības veidošanu absolūti nav nekāda sakara ar viņa paša stāvokli.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    disassociative > disassociative 03.10.2010. 15.40

    Pecisk, man pārāk daudz gadu, lai es vēl sirgtu ar naivu ticību godīgai tiesu praksei Latvijā.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu