Dombrovskis valdībā aicina gan SC, gan VL–TB/LNNK • IR.lv

Dombrovskis valdībā aicina gan SC, gan VL–TB/LNNK

130
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Atbildes no trijiem potenciālajiem koalīcijas partneriem gaidīs līdz pirmdienas vakaram

Apvienības ''Vienotība'' valde nolēmusi piedāvāt apvienībai ''Saskaņas centrs'' (SC), Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Nacionālajai apvienībai ''Visu Latvijai'' – ''Tēvzemei un Brīvībai''/LNNK (VL–TB/LNNK) kopīgi ar līdzvērtīgiem nosacījumiem veidot jauno valdību, cetrutdien vakarā pēc valdes sēdes žurnālistus infomēja ''Vienotības'' līderi.

Apvienības pārstāvis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis norādīja, ka ''Vienotības'' valde ZZS, SC un VL–TB/LNNK aicina veidot valdību, kas balstīta uz nacionālās vienotības un valsts izaugmes veicināšanas mērķiem. Apvienības medijiem izplatījusi Dombrovska vēstuli un piedāvāto vienošanās projektu .

Koalīcijas vienošanās paredzētu atlikt malā jautājumus, par kuriem ir domstarpības, piemēram, nevirzīt mācību programmu sadalījuma latviešu un krievu valodā pārskatīšanu. Valdības veidošanas nosacījumi paredzētu nemainīt līdzšinējo kursu valsts valodas jautājumos, kā arī vēstures jautājumos, tostarp par okupācijas faktu, stāstīja Dombrovskis.”Mēs piedāvājam šāda veida jautājumus nolikt malā un koncentrēties uz tiem jautājumiem, kas pašreiz valstī ir svarīgi, lai varētu pārvarēt ekonomisko krīzi un nodrošināt izaugsmi,'' sacīja premjerministrs.

Politiķis atturējās komentēt iespējamo rīcību, kāda varētu sekot, ja VL izpildītu iepriekš teikto, ka neies vienā valdībā ar SC. Tad ''Vienotības'' valde atkārtoti skatīšot jautājumu par koalīcijas veidošanu. “Mēs aicinām koncentrēties uz šiem principiem, kas varētu būt pieņemami visām četrām apvienībām, koncentrēties uz tiem darbiem, kas nepieciešami, lai pārvarētu ekonomisko krīzi,“ uzsvēra Dombrovskis. “Mēs ļoti ceram, ka partijas šajā krīzes situācijā spēs pārvarēt savstarpējās ambīcijas nn vienoties kopīgam darbam, vadoties no skaidri formulētiem darba principiem.''

Savukārt partijas “Jaunais laiks” priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atzīmēja, ka “šī ir vēsturiska iespēja vienoties par to, lai mēs veidotu valsti kā nacionālu valsti, kurā kopsaucēji vērsti uz sabiedrības vienošanos”.

“Sabiedrības citai politikai” līderis Aigars Štokenbergs uzsvēra, ka šobrīd sabiedrībai svarīgākais ir, lai politiķi īstenotu ne tik daudz savas partejiskās programmas, cik spētu vienoties, lai konsolidētu sabiedrību, lai sasniegtu “daudzos ambiciozos mērķus”. “Tas, ko Valdis Dombrovskis šodien piedāvā tām partijām, kas ir guvušas šajās vēlēšanās lielāku atbalstu nekā iepriekšējās vēlēšanās, viņš piedāvā šo vienotas Latvijas modeli kā turpmāku pamatu mūsu politikai 10.Saeimas laikā,'' sacīja Štokenbergs.

Pārējām partijām atbilde par piekrišanu šādiem koalīcijas nosacījumiem jāsniedz līdz pirmdienas, 18.oktobra, vakaram.

“Vienotības” valde lēmumu pieņēmusi “koleģiāli'', savstarpēji vienojoties, stāstīja Dombrovskis. Savukārt “Pilsoniskās savienības” (PS) un “Vienotības” priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis skaidroja, ka PS vēl skatīs šo jautājumu.

“Es domāju, ka lēmums tiks pieņemts atbilstoši valsts interesēm,'' sacīja Kristovskis, apliecinot, ka pats ir gatavs strādāt valdībā kopā ar SC ministriem. “Ja izdosies izveidot valdību, kurā ir šīs četrs partijas, tad, protams, es redzu iespēju strādāt valdībā, jo mēs būsim vienojušies par tiem stratēģiskajiem mērķiem, kas četrām partijām ir jāveic,” sacīja PS līderis.

“Daudzi vēlētāji varbūt ir vadījušies pēc savām emocionālajām sajūtām, taču mūsu – politiķu – uzdevums ir pieņemt lēmumus, izveidot valdību, kas ir pēc iespējas stabila un kura var izvest valsti no ekonomiskām problēmām. Mēs saskatām iespēju to pie šāda modeļa paveikt,'' komentējot iespējamo vēlētāju neizpratni, sacīja Kristovskis.

ZZS jau iepriekš paudusi gatavību darboties Dombrovska vadītajā valdībā un tās veidošanā paļaujoties uz premjerministru.

SC līderis Jānis Urbanovičs aģentūrai BNS pēc ''Vienotības'' paziņojuma izplatīšanas pieļāvis, ka apvienībai "pa nakti atkal mainīsies domas'' saistībā ar jaunās koalīcijas sastāvu. Viņš joprojām gaidot no Dombrovska piedāvājumu par dalību koalīcijā – lai gan valdības vadītājs visu nedēļu par to runājis, priekšlikumi SC joprojām nav izteikti.

"Sagaidīsim rītu. Es neizslēdzu, ka pa nakti viņiem mainīsies domas," teicis Urbanovičs, "es zinu attiecības "Vienotībā", zinu "nevienotības" iekšējās lietas, tāpēc esmu skeptisks."

Nacionālā apvienība par turpmāko rīcību lemšot valdes sēdē piektdien, 15.oktobrī, kad sarunas ar partijām par jaunās valdības veidošanu iecerējis sākt Valsts prezidents Valdis Zatlers. Tomēr Saeimas "tēvzemiešu" frakcijas vadītājs Māris Grīnblats BNS pauda viedokli, ka "Vienotības" piedāvājums SC ir ''dīvains'', ņemot vērā SC negatīvo balsojumu par Latvijas dalības pagarināšanu misijā Afganistānā.

Ja izdotos izveidot Dombrovska iecerēto koalīciju, tai būtu 92 deputātu balsis Saeimā.

Komentāri (130)

varrvara 14.10.2010. 18.22

Pagaidām vissakarīgākais lēmums! Mēs taču politiķus ievēlam, lai viņi katru dienu meklētu pareizāko izeju no dažādām problēmām valstī, nevis sēdētu opozīcijā un saņemtu deputātu algu. Tad nu lūk! Sēdiet katru dienu un atrisiniet valstij svarīgas problēmas. Ja vajag! Var pat sakauties, bet lēmums, lai būtu pat labu visiem Latvijas iedzīvotājiem latviskā Latvijā! Es tikai gribu redzēt vai SC šo piedāvājumu pieņems, jo strādāt Vienotības vadībā vajadzēs ar tās metodēm un piedāvājumiem.

+44
-10
Atbildēt

0

andris_bunkis 14.10.2010. 20.02

Manuprat loti pareizs lemums. Ir skaidri redzams, ka Dombrovska galvenais merkis ir koalicija starp V, ZZS un VL/TB/LNNK, savukart SC galvenais merkis ir palikt opozicija, lai nekas nav jadara un pec gada, kad bus pienemti visi gruutie leemumi, viegli iesturet Saeima. Bet, ja skali tiek izteikt sads piedavajums, tad SC potencials nakama gada laika, tiek nocirsts jau pasa sakne!
Tagad var apskatit iespejamos iznakumus:
1) VL/TB/LNNK pienem nogaidosu poziciju. SC nepiekrit V piedavajumam, paliek opozicija un katru reizi, kad megina pieminet valdibas sliktos darbus, viniem seja tiek iegrusta si izveele – nestradat!
2) SC pienem V piedavajumu, lidz ar to pec noklusejuma piekrit uzstadijumiem par Latvijas okupacijas atzisanu un Latvijas arpolitiska kursa turpinasanu. Lidz ar to SC zaude dalu savu veletaju uzticibas un dala atbildibu par grutajiem lemumiem, kas ir pienemti sis Saeimas laika.

Sahs un Mats!

+28
-2
Atbildēt

23

    Edzs > andris_bunkis 15.10.2010. 12.28

    @betijacelmale,@rinķī apkārt
    apshaubot vispar shada liguma jegu es nestados prieksha kadiem jurisprudences guru ir jabut pieaicinatajam personam kas shada kazu-vilku tipa dokumentu spej izstradat ta lai taja tiktu ietverts reali saistoshs mehanisms ar cietam sankcijam liguma nepildishanas gadijumiem. noteikti domaju ka tadu papiru nevar sastadit pashu spekiem Dombrovskis, vinja biroja vaditaja, Chepane, Elerte un pat ne Lieghis kas vismaz ir jurists, par nenormalo Aboltinju nemaz nerunajot, tai ar steigu butu jauzvelk trako krekls jo vel daudz nelaimes var sagadat. shadu dokumentu tapat jau ar baltiem diegiem shutu spetu izstradat tikai juristi ar starpvalstu ligumu pieredzi. toties SC pusei ar shadiem papiriem nebus problemu jo Maskavai tadi juristi ir.
    pie tam, – ari tad nezinu vai valsts iekartai lojalam partijam ir produktivi dokumentali fikset visadus juridiski-politiskos nonsensus ko uzstajigi laiku pa laikam izbida oponejosha migrantu partija. vienoties ar tadiem ka uz laiku tie gheneret muljkjibas atsakas nozimes ari pateikt ka tas un to muljkjibas tiek respektetas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris_bunkis 14.10.2010. 22.55

    riņķī apkārt, lama, esat lasījuši noteikumus kādi ir uzstādīti SC, ja piekrīt sadarboties? Tagad tie arī Delfos ir pieejami. Palasiet. Paši sapratīsiet.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris_bunkis > andris_bunkis 14.10.2010. 23.55

    Un, ja SC šādā gadījumā būtu “palīgā nācēji”, tad kāpēc, lai tie nebūtu arī V, ZZS un VL/TB/LNNK? Par to jau es arī runāju – ja koalīcija ir labie, tad visi ir labie, ja sliktie – visi kopīgi ir sliktie :) Balsu proporcionalitāte jau ilgtermiņā jebkurā gadījumā nemainīsies, ja SC izlems pieņemt VD piedāvājumu :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    lootus > andris_bunkis 15.10.2010. 01.10

    Es atkal iedomājos ka balsis iegūt var padarot kaut ko labu.Piemēram iesaldējot komunālo rēķinu kāpumu(aizliedzot ar likumu)vai izmitinot bezpajumtniekus Gaismas pilī.Nu kaut kā tā:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris_bunkis 15.10.2010. 09.55

    “Premjera Valda Dombrovska un “Vienotības” aicinājums Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), apvienībai “Saskaņas centrs” (SC) un “Visu Latvijai” –TB/LNNK (VL-TB/LNNK) kopīgi veidot nākamo valdību paredz arī vienoties par “tabu” jautājumiem – valsts valodas statusu, pilsonību un nepilsoņu tiesībām, kuru cilāšana ļautu premjeram pieprasīt “vainīgā” politiskā spēka ministru demisiju.”
    Ātrumā atradu tikai Delfu atstāstījumu. “ļautu premjeram pieprasīt “vainīgā” politiskā spēka ministru demisiju.”, – skan pārliecinoši, nē?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris_bunkis 15.10.2010. 00.19

    Tas precedents, kas vēl nav noticis, var izrādīties arī kā gulbja un pēdējā dziesma. Būs sasmērējušies ar neizbēgamiem nepopulāriem lēmumiem, būs parakstījušies zem valdības deklarācijas, kur skaidri un gaiši būs rakstīts – viena valsts valoda – latviešu, nemainīga skolu mācību valoda, un Latvijas okupācijas fakts. Ar šo soli zaudēs lielu daļu savu vēlētāju, PCTVL tikai to gaida. Bet mana pārliecība, ka atteiksies – tas viņiem ir daudz izdevīgāk. Un tad vairs nevarēs raudat, ka maitas latvieši nelaiž pie teikšanas.
    Bet šodien mēs vairs neko neizspriedīsim, tikai atkārtosim uz riņķi argumentus, jāgaida pirmdiena, kad būs atbildes. Labu nakti!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > andris_bunkis 15.10.2010. 12.24

    @betijacelmale
    …”ļautu premjeram pieprasīt “vainīgā” politiskā spēka ministru demisiju.”, – skan pārliecinoši, nē?…
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    betij, paldies ka gandriz iepriecinaji.
    ka jau mes labi zinam krievam mentalitate ir ielikts nepakljauties pat ielu satiksmes noteikumiem. tikko tiks radits kads saistoshs priekshraksts krieva iekshejais radoshais ghenijs uzreiz izstradas minimums 10 veidus kaa no ta izpildishanas izvairities.
    laikam jau valstij paredzami ir ljoti gruti laiki un premjeram protams tas vislabak redzams ja problemu risinajumi tiek mekleti shados apshaubamos veidos.
    ligumi ir visos laikos visadi slegti bet vesture liecina ka kazu-vilku ligumi nekad nav ilgstoshi respekteti. kautvai Latvijas-Krievijas, vai Krievijas-Vacijas savstarpejie neuzbrukshanas ligumi. sadarbibas ligumi nekad netiek starp pusem ar preteju ideologhiju, nebus ASV Obamas demokratiem ligums ar republikanjiem un 1. vietas ieguvejs pat sporta neslegs ligumu ar 2. vietas ieguveju jo tas ir vinja dabiskais konkurents. un jau pati SC pastaveshana ir nonsenss, nav Vacija turku partijas un ASV mekshu partijas kas kachatu to etniskajam grupam pravas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > andris_bunkis 14.10.2010. 23.13

    Betija, Mattis – Bet es jau runāju par ilgtermiņu, teiksim nevis 10, bet 11 Saeimu. Ja SC iekļūs valdībā vienreiz, pie tam krīzes laikā, tad vairs nebūs nekādu argumentu, lai viņi tur nebūtu ari visās citās, kurās tad arī sāks pildīt savas programmas svarīgākos punktus. Tā varētu būt vienīgā motivācija, kādēļ viņi izšķirties pieņemt Dombrovska priekšlikumus. Es ļoti baidos no tā, ka meklējot iespējas vieglāk pārvarēt krīzi, mēs nezaudējam kaut ko ļoti svarīgu un neatgrieznisku. Tie skaistie saukļi par saliedētu sabiedrību utt, :) pasakas

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    andris_bunkis > andris_bunkis 14.10.2010. 23.21

    Un tagad padomā rūpīgi – ja SC ir valdībā, tas nozīmē, ka atbildība par visiem lēmumiem tiek sadalīta uz galviņām. Kas uz 11. Saeimu neatstās nekādu iespaidu, jo par SC tāpat balsos tie, kas par viņiem balsoja, un par V, ZZS, VL/TB/LNNK tāpat. Vienīgais veids kā krīzes laikā ir dabūt sev balsis, ir būt opozīcijā un apriet visus koalīcijas pieņemtos lēmumus :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > andris_bunkis 15.10.2010. 00.50

    @betijacelmale, 15.oct 00:19
    rakstot savu neredzeju tavu tekstu, kautko lidzigu te uzrakstijam un tas laikam ir neslikti. dzivosim piesardziga optimisma.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > andris_bunkis 15.10.2010. 01.34

    @rinķī apkārt, 14.oct 23:13
    _…Ja SC iekļūs valdībā vienreiz, pie tam krīzes laikā, tad vairs nebūs nekādu argumentu, lai viņi tur nebūtu ari visās citās, kurās tad arī sāks pildīt savas programmas svarīgākos punktus. Tā varētu būt vienīgā motivācija, kādēļ viņi izšķirties pieņemt Dombrovska priekšlikumus…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    tu rakstiji Betijai un Matisam, ja drikst es pateikshu ka man ari lieta liekas dazhadu risku pilna, ka jau Lama te teica – agrak VD apsaukaja par gramatvedi bet tagad izskatas ka ir akrobats un virves staigatajs.
    es nezinu kada mera tas sadarbibas ligums tos var sashnjoret un kadas sekas iestajas tad ja tie vnk liguma punktus nepilda. ta ir ka atvert durvis un ielaist deboshierus ir viegli bet ara var nedabut nekad. iedod velnam pirkstu un nokozh visu roku elementari.
    lai vinji tiktu ari citas valdibas vinjiem veleshanas bus jauzvar vai vismaz jaiegust ipashi vera njemams svars ta ka shoreiz, japarliecina par savu ekskluzivitati veletajs.
    bet, – viena koalicija stradajot vinji zaudes daudz no savas specifiskas identitates jo smakas neizbegami sajauksies.
    tas ir fakts ka Kremli ari mak spelet shahu (atkal Lama). bet vai atceries tu man teici ka Stendzis latvieshu majai kraso zilus logus, un mums abiem izradijas taisniba – Stendzis un vinja pasutitajs sliktu galu shoreiz njema.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris_bunkis 14.10.2010. 23.47

    Un vēl, ejot valdībā ar nosacījumu, ka nemainīgs paliek valsts valodas likums, mācību valoda skolās un Latvijas okupācijas fakts, SC būs nostājies pret daudziem sevis proponētiem pamatprincipiem. Tie ir punkti, kas satur to “centru” kopā. Vai vēlētājs piedos tiem atkāpšanos no tiem? Tāpēc jau es apgalvoju, ka neies SC valdībā.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > andris_bunkis 14.10.2010. 23.49

    Ne gluži. Tas, ka tie bija latvieši, kuri ieskrēja sienā, tas nekur nepazudīs. Šinī valdībā, ja SC tur ieies, viņi būs tie “palīgā nācēji,” paši bez vainas. Viņi jau ir ieguvēji tikai ar to, ka ap viņiem tik daudz ņemas. Manu prāt būtu pieticis ar tādu pašu sarunu, kāda notika starp Dombrovski un PLL

    Betij – runa ir par tabu uz krīzes laiku tikai :) iepriekšējā komentā jau rakstīju. Būs noticis precedents, SC iekļuvis koalīcijā. Tas viņiem divdesmit gadu laikā būs pirmais solis savu mērķu sasniegšanas virzienā. Un tas ir ļoti liels solis.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > andris_bunkis 15.10.2010. 00.07

    Vārdu sakot – mums ir pretēji viedokļi jautājumā, kurš ir ieguvējs no šīs situācijas – Vienotība, jeb SC. Man šķiet, ka SC – savu vēlētāju acīs. Jo neatkarīgi no tā, ko viņi darīs – pieņems, jeb noraidīs Dombrovska piedāvājumu, viņi jau ir pierādījuši “savējiem”, ka ir spēks, ar kuru rēķinās, atšķirībā no tā, kā tas bija iepriekšējos gados. Kas arī viņiem bija jāpierāda.
    Nu labi, paskatīsimies, kā tas viss risināsies tālāk. Ilgi jau nav jāgaida – līdz pirmdienai :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris_bunkis 14.10.2010. 22.45

    Tā kā vēl nevar zināt, kuram te šahs un mats – ilgtermiņā, ne jau rīt. :)
    ————————-
    ja par spēlēm – ir jau arī krievu rulete.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > andris_bunkis 15.10.2010. 10.17

    Riņķi apkārt!
    Tev labs komentārs!
    es savā valstī jūtos slikti kā latviete, jo visu laiku man atgādina, atdod krievvalodīgajiem to un šito. Kā Tu uzdrošinies darīt pāri ienācējiem, kuri nemēģina iemācīties latviešu valodu, bet pieprasa sev visu, kas vēl atlicis manai nācijai: politisko varu!
    Mani lielie bērni ārzemēs, kuri arī patriotiski devās uz vēstniecībām, lai nobalsotu par Vienotību, tāpat ir dusmīgi uz patreiz te Latvijā notiekošo 4 tirgu. Interesanti gan, kādas ministrijas piedāvās šim SC! varbūt A. Rubikam TM, bet patiesajai plānveida ekonomikas piekritējai, Zaicevai FM! Kur tad vēl lieliskais Bugajs , kuram ēnu kabinetā tika ie Mi!
    šausmu valdība!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris_bunkis 14.10.2010. 22.43

    Bet, ja skali tiek izteikt sads piedavajums, tad SC potencials nakama gada laika, tiek nocirsts jau pasa sakne!
    ———————————
    Tas ir -balstuosties uz pieņēmumu,ka Sc neies.Ja ies- vai tad nesāksies spēle ar uzpirksteņiem?

    -Apsaukāja cilvēku par grāmatvedi- tagad jau sāk izskatīties pēc akrobāta, vai virves staigātāja….

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > andris_bunkis 15.10.2010. 00.44

    rinķī apkārt
    _…kurš ir ieguvējs no šīs situācijas – Vienotība, jeb SC. Man šķiet, ka SC..(..).. viņi jau ir pierādījuši “savējiem”, ka ir spēks, ar kuru rēķinās…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    pats laikam jau ceri ka busi kljudijies.
    es nezinu vai vinji to bus pieradijushi ja sadarbibas liguma bus atteikushies no savas pastaveshanas galvenajiem motiviem vinju veletajs tiem prasis – “kakova hrena”.
    ja atteiksies un ligumu neparakstis veletajs to pashu prasis – kada marrutka pec jus atsakaties no iespejas uzlabot pensionaru stavokli darbojoties valdiba.
    manuprat Urbis ir iekjepajies bieza dilemma un nekas nebus labi.
    protams shadas sarunas nedriksteja notikt uz tada fona kadu to jau pecveleshanu nakti centas radit Aboltinja.
    jebkura gadijuma, – SC rakstas vai nerakstas VL nedrikst pamest laivu, ta butu begshana un tas var nojaukt lidzsvaru. ceru ka Kristovskis un Zile tos parliecinas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > andris_bunkis 14.10.2010. 22.40

    Ir tikai viena lieta. Vismaz līdz šim brīdim SC ir bijuši pavisam citi mērķi, kuri jāsasniedz, izmantojot krīzi. Arī ekonomikā. Ne velti Regnums.ru tik nervozi interpretē Obamas zvanu Dombrovskim. Tad, kādēļ lai SC pēkšņi sāktu “strādāt” pret savām interesēm? Kādēļ lai SC palīdzētu Dombrovskim integrēt Latviju rietumu ekonomikā, ja viņu nospraustais ceļš ir par 180 uz otru pusi :)
    Ja nu vienīgi – SC saprot, ka šis ir tas retais brīdis, kad viņi tiešām var iekļūt valdībā un tad jau arī viņi tur paliks, bet jautājumi, kuri tagad ir “iesaldēti”, mūžīgi ar “tabu” aplikti nepaliks. Tā kā vēl nevar zināt, kuram te šahs un mats – ilgtermiņā, ne jau rīt. :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > andris_bunkis 15.10.2010. 07.39

    TanteSidra – Es labprāt arī zīmētu optimistiskas shēmas, taču neizdodas. Ja vēlreiz par latvieša māju ar ziliem logiem, :) tad – diez vai latvietis pats sāks savus logus krāsot zilus, taču var pienākt brīdis, kad viņam kļūs ierasta lieta caur tādiem skatīties uz pasauli. 10 Saeimā noteikti ne,bet jau 12. nav vairs izslēgts, ka LR ārlietu ministrs varētu kļūt Cilēvičs, bet prezidenta krēslā iesēstos kāds Urbim līdzīgs :) Mentāli krievvalodīgais ilgtermiņā ir stiprāks par latvieti. Urbis saka – “mēs esam pacietīgi”. Viņi gaidīja 20 gadus un pagaidīs vēl, bet viņi jau būs radījuši precedentu un iekļuvuši valdošajā koalīcijā. Vienotības “gaišie” prāti šo procesu sauc par “saliedētas sabiedrības veidošanu”. Nezinu pasaulē tādu piemēru, kur bez zaudējumiem pamatnācijai tas būtu noticis, ja pamatnācija nav daudzmiljonu nācija. Zinu gadījumus, kad pamatnācija asimilē ienācējus, jeb gluži otrādi viss notiek.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    andris_bunkis > andris_bunkis 14.10.2010. 22.14

    Es, protams, necenšos apgalvot, ka Kremlis tikai sēdēs un neko nedarīs… Šim obligāti sekos ārpolitiskais spiediens, ziņojumi masu mēdijos, ka Latvijā pie varas ir nonākuši fašisti un gāzes cenu mistisks pieaugums.

    Bet šādā situācijā Dombrovskis visu dara ļoti pareizi! Galvenais trumpis no SC rokām ir izsists un to arī vajadzēja panākt! Kā rīkoties tālāk? Šo tiltu mēs šķērsosim, kad pie tā nonāksim.

    Ir jāsaprot, ka no sākuma ir jādara tas, kas ir pareizi mūsu valstij un šīs valsts iedzīvotājiem, un visi pārējie lēmumi ir jāpielāgo šai pamata dogmai, nevis otrādi!

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris_bunkis 14.10.2010. 21.59

    Sahs un Mats!
    —————————————
    Druoši. Kremlī jau nav neviena kārtīga šahista.Tas ,kuo gatavuo par mūsu šachu vēl iet kursuos.

    “Matu” gan daudz dzirdēsim.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    andris_bunkis > andris_bunkis 14.10.2010. 22.47

    Bet tur jau slēpjas visa burvība, ka Dombrovskis ļoti labi apzinās, ka SC nekādā gadījumā nepiekritīs viņa piedāvājumam un nestrādās pretī savām interesēm! Tas pat nav loģiski, jo viņiem ir daudz labāk sēdēt opozīcijā!
    Bet sēdēšana opozīcijā ir izdevīga tikai tad, ja tev pirms tam nav piedāvāts sastrādāties!

    Lūk, ja Dombrovskis būtu izvirzījis nosacījumus par pensiju griešanu, nodokļu palielināšanu, tad SC vismaz būtu attaisnojums kāpēc viņi tam nepiekrīt, bet šeit ir Latvijas iedzīvotājam saprotami un pieņemami nosacījumi, kas skar mūsu nacionālo identitāti! :)

    Tieši tāpēc es to saucu par šahu un matu – neatkarīgi no SC veiktajiem maneveriem, šo raundu viņi ir zaudējuši! Tomēr, es piekrītu komentētājiem, kas apzinās, ka viss vēl nav beidzies! Bet kurss ir pareizais.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

photocom 14.10.2010. 18.10

Gājiens ar zirgu ?
nu gaidīsim
kuri pieteiksies
un kuri atteiksies

+22
-2
Atbildēt

1

    ievuliitis > photocom 14.10.2010. 18.13

    Tieši tā. Pilnīgi tev piekrītu. Tad tikai redzēsim – kurš patiešām grib strādāt, bet kurš meklē ieganstus lai nestrādātu.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu