Zatlers neapstiprina iebildumus pret VL-TB/LNNK valdībā • IR.lv

Zatlers neapstiprina iebildumus pret VL-TB/LNNK valdībā

54
Valsts prezidenta kanceleja
Indra Sprance

Jaunajai valdībai jānodrošina pēctecība drošības politikā, ārpolitikā un ekonomikas atveseļošanā

Valsts prezidents Valdis Zatlers neapstiprina, ka nākamās valdības veidošanā vajadzētu ņemt vērā iepriekš izskanējušos signālus par “Visu Latvijai! “- “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK pārstāvju nevēlamo atrašanos jaunajā koalīcijā.

Zatlers, kurš trešdien pirmo reizi pēc Saeimas vēlēšanām bija pieejams žurnālistiem, atkārtoti uzsvēra, ka ir tikai trīs kritēriji, kuri jāievēro nākamās valdības veidotājiem. Nākamajam premjeram būtu jānodrošina, lai viņa veidotā valdība spētu nodrošināt pēctecību valsts ārpolitikas, drošības politikas un ekonomikas atveseļošanas jomā.

"Protams, būtiskākais kritērijs ir, lai kandidāts varētu šiem trim galvenajiem virzieniem nodrošināt vairākumu Saeimā," sacīja Zatlers, norādot, "klāt nekādi citi kritēriji nebūs".

Zatlers trešdien žurnālistiem nevēlējās plašāk komentēt arī “Saskaņas centra” (SC) iespējamo dalību valdībā, norādot, ka piektdien sāks sarunas ar jaunajā Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, bet 2.novembrī nosauks premjera amata kandidātu. “Līdz tam partijām ir pietiekams laiks konsultēties un saliedēties ap kādu no kandidātiem,“ sacīja Zatlers.

Vaicāts, vai valdības veidošanas process var atstāt kādu iespaidu uz Zatlera plāniem doties valsts vizītē uz Maskavu, Valsts prezidents atbildēja, ka ne tikai Krievija, bet arī visas citas valstis gaida Latvijas jaunās valdības apstiprināšanu. Viņš arī aicināja nodalīt jautājumus par “Visu Latvijai!” iespējamo iekļaušanos valdībā un Maskavas vizītes organizēšanu. “Es nedomāju, ka mūsu lēmumi būtu jāsaista ar kādas citas valsts nostāju. Tas ir mūsu nacionālais lēmums – kādu valdību mēs izveidojam, “ sacīja Zatlers.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) trešdien atkārtoti apliecināja, ka jaunajai valdības koalīcijai meklē sadarbības modeli, kas varētu nodrošināt VL – TB/LNNK dalību koalīcijā un iespējamo sadarbību ar SC. “Pašreiz strādājam pie tā, lai atrastu sadarbības modeli, kas ļautu nodrošināt iespējami plašāku partiju pārstāvniecību,“ sacīja Dombrovskis. Viņš gan atzina, ka, “tehniski runājot, ” varētu nodrošināt valdības darbu arī ar 55 balsīm (koalīcija ar ZZS un “Vienotību”), tomēr premjers atgādināja, ka valdībai priekšā “nopietni lēmumi, ekonomiskā krīze vēl nav pārvarēta, tāpēc tās pārvarēšanai būtu nepieciešams iespējami plašs Saeimas atbalsts".

 

Komentāri (54)

daina_tabuna 13.10.2010. 13.28

Izskatās, ka Zatlera padomnieki cītīgi skrīnē blogosfērā, tvitosfērā un neta diskusijās notiekošo, jo publiskajā telpā ārpus interneta tā īsti nejūt negatīvo noskaņojumu pret iespējamo VL-TB/LNNK nenokļūšanu koalīcijā.

Pozitīvs signāls. Es ceru, ka tas nebija veikls manevrs un viņš tiešām tā uzskata.

+36
0
Atbildēt

0

andris902 13.10.2010. 13.53

…gribu iemest akmeni žurnālistu dārziņā – šīs divas nedēļas, ziņas lasot…bija sajūta, ka raksti top no teikuma pirmā vārda…nesagaidot teikuma beigas…un no pusvārdiem būvētas sensācijas rada iespēju “signāliem” izplatīties ar gaismas ātrumu… :))

+25
-3
Atbildēt

5

    ilmisimo > andris902 13.10.2010. 17.43

    Balsotu ar krustiņu…
    ————————————————

    Pietuka, Blaumaņa , pareizticīguo?
    Vai varbūt Maltas?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 13.10.2010. 14.13

    ……:)))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 13.10.2010. 14.04

    zanE. Kādēļ Tu nekandidē? Balsotu ar krustiņu /bez sarkasma un ironijas/.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 13.10.2010. 14.00

    pecisk. Baumas ar personāža bildi un tekstu ekrānā? Neticu, ka to var panākt pat ar moderno tehnoloģiju palīdzību. Nedzirdu arī “apmeloto” personāžu protestus, ja neskaita Čepāni, kuras teikto laikam tiešām izvilka no konteksta.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andris902 13.10.2010. 13.56

    Nu, ka es to norādīju žurnālistiem, mani apvainoja visos iespējamos grēkos. Es neticu, ka žurnālisti nedarītu savu darbu – vienkārši baumas tiek ļoti konsekventi izplatītas.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 13.10.2010. 13.55

Man ir diezgan skaidrs, ka ar prezidenta viedokli manipulē daži ļoti konkrēti politiķi. Ceru, ka Dombrovskis saņēma skaidru atbildi no Zatlera par to, ka pret VL nav iebildumu.

+22
-1
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu